Magazin > VIP
15003 ogledov

Jerca Legan na sodišču, Teja Jugovic s sredincem, Špela Grošelj ve, da je težko

Teja Jugovic Youtube
To vam sporočajo na dan žena.

Kakšen dan žena! Sploh za Jerco Legan, ki se bo z bivšim soprogom prav danes srečala na sodišču. Ta jo namreč toži zaradi blatenja dobrega imena. Več o tem TUKAJ. Tako si dneva žena zagotovo ne bi želeli preživeti, a Jerca se ne da, med drugim je znani numerologinji Lili Sorum razkrila, kako se opolnomoči. A ne le ona, cel kup znanih Slovenk ji je razkrilo svoje življenjske modrosti, med drugim tudi Špela Grošelj in Teja Jugovic, ki sporoča, da vam nihče ne sme narekovati, kaj vam ustreza in kaj ne in takim komentarjem kaže sredinca. 

Sicer pa Lilijine znane Slovenke niso edine, ki so danes spomnile na žensko moč. To bodo v enem izmed legendarnih ljubljanskih klubov Orto bar nocoj storile tudi priljubljene Hellcats, ki so najbolj vroči ženski band pri nas, v zvokih metala pa bodo na oder povabile tudi tuje zvezdnice. Letos so se še posebej potrudile in bodo v Ljubljano pripeljale soborke iz Brazilije, Nervoso, ki so zelo popularna skupina v svetu trše glasbe. Nervosa imajo ogromno oboževalcev po celem svetu in nastopajo na največjih svetovnih festivalih ter so varovanke ene največjih založb v metal glasbi Napalm Records. V Ljubljano prihajajo po nastopu na kultnem festivalu 70 Tons of Metal v Miamiju.

 

Na povabilo organizatork Saše in Sonje Zagorc iz skupine Hellcats, so se punce z veseljem odzvale saj poznajo njihovo delo in so tudi same prehodile divjo pot, po kateri so šle naše peklenske mačke in po kateri nosi ime tudi ena njihovih skladb. Hellcats orjejo ledino in nosijo štafetno palico nežnejšega spola v slovenski rock glasbi in širše že od leta 2006, ter so ene od začetnic ponovnega
pojava vse-ženskih skupin, ki jih pred 15 leti skoraj ni bilo več. Njihovo delo in popularnost po celem svetu so opazili tudi organizatorji iz tujine in tako so lani po prvi angleški turneji, nastopile v slovitem londonskem The 100 Club, ki že skoraj 50 let nepretrgoma deluje v centru mesta in je bil sopotnik in tudi soustvarjalec tektonskih premikov v britanski in svetovni glasbi.

A ne le znane Slovenke, od dnevu žena se je svojih oboževalk sponil tudi Žan Serčič. Pesem Drugače siješ, ki jo v koncertni izvedbi iz ljubljanskega Medija Centra ob letošnjem dnevu žena, kot poklon mamam, babicam, sestram, puncam, ženam, življenjskim sopotnicam, hčeram, sodelavkam ... in vsem drugim damam, ki delajo svet lepši, na radije pošilja Žan, je pred leti navdihnila njegova mama Lidija. "Ona mi je bila v življenju največkrat vzor ter svetla luč poguma in od nje sem se lahko iz prve vrste učil kako močna sila je v resnici ženska energija. Pa saj je jasno, da bi bili moški brez vas, žensk, izgubljeni. Ta kliše je kliše zato, ker je to preprosto res. Lepo je živeti z vami in ob vas, še posebno lepo pa vas je videti srečne," pravi avtor in pevec, ki mu še posebno rade prisluhnejo prav dame vseh generacij. 

Komentarjev 5
  • Jako 06:15 10.marec 2024.

    Ta Jugovička pa je prav grda baba...

  • Avatar Gustl
    Gustl 10:54 08.marec 2024.

    Sredinc od Jugovićke ji globoko seže... ;)

  • Grof 10:52 08.marec 2024.

    Mene pa zanima, kaj sta počela Slavko Bobovnik in Jerca Legan na Trojanah, krofi ju niso zanimali, bila sta pa …

Sorodne novice