Magazin > VIP
14852 ogledov

Lili Žagar o kruti televizijski karieri: "Ko je konec, si pozabljen"

lili žagar Instagram
Lepa voditeljica je iskreno spregovorila o pasteh televizijskega dela …

Lili Žagar, ki je bila zadnja leta stalnica na televizijskih ekranih, kalila se je kot voditeljica Sveta na Kanalu A, nato je bila dolgo časa voditeljica številnih šovov na Planet TV, na koncu pa je na Planetu vodila pogovorno oddajo. A očitno je po tej izkušnji televiziji dokončno pomahala v slovo, na Instagramu pa razkrila, zakaj je temu tako …

"Novi začetki. Vedno sem trdila, da te življenje postavi tja, kamor spadaš. Včasih se to zgodi zlepa, včasih zgrda. Večinoma slednje. Ker smo ljudje pač radi zasidrani v coni udobja. Zase sicer težko rečem, da sem kdaj zares bila v coni udobja, ker delo na televiziji je vse prej kot to. Iz danes na jutri ne veš, kaj te čaka. Ko se projekt konča, se sprašuješ, ali je to zadnja stvar, ki si jo počel na televiziji. Beseda hvala ne obstaja. Ko je konec, si pozabljen. Do naslednjega projekta. Te bodo še kdaj poklicali, te bodo zamenjali? In ko že pride oddaja, za katero se zdi, da je to nekaj, kar bi lahko bilo dolgoročno in “varno”, in že celo malo okusiš tistega udobja, jo čez noč ukinejo. Seveda na to nisi pripravljen, ker ti tega nihče prej ne pove. Zahvale, stiska roke in iskrenega pogleda v oči ne dobiš. Ah, Lili, pa saj si ja navajena tega, nič novega! In takrat se je zgodil tisti prelomni trenutek: trenutek, ko sem spoznala, da moram naprej. Da me bo ta televizijski labirint, če bom še vztrajala, energijsko izčrpal. Tako me je premetavalo v zadnjih letih, vrglo me je v centrifugo skupaj z vsemi možnimi čustvi; srečo, veseljem, evforijo, žalostjo, razočaranjem, jezo, obupom. Ob seštevku je bilo razmerje pozitivnih in negativnih čustev najbrž enako, ampak kaj, ko se je vsak projekt končal z negativnimi. In okus grenkobe vedno ostane dlje. Življenje mi je pokazalo in dalo jasno vedeti, da televizija ni moja prihodnost. In ni moja prava sreča," je iskreno zapisala Lili.
⠀⠀
In kaj jo čaka v prihodnje? "Vsa ta leta me je bilo strah. Strah, da ne bom zmogla, da nimam dovolj poguma in moči. Da nisem dovolj dobra. In predvsem 'kaj bodo rekli drugi'?! Prvič v življenju zdaj čisto iskreno čutim, da to zmorem. Zmorem stopiti korak stran od svojih strahov in korak naprej proti svojim sanjam. In tako me je življenje postavilo sem. V ta trenutek, ko sama stopam na svojo ustvarjalno pot. Pot, o kateri čisto potiho in skromno sanjam še preden sem prvič prestopila televizijski prag. To je tudi razlog, zakaj že nekaj časa nisem nič aktivna na Instagramu. Kmalu razkrijem več," je zaenkrat še skrivnostna Žagarjeva. 

Komentarjev 10
  • peter72 03:42 09.november 2019.

    Dandanes novinarjem ni lahko.

  • Alojz Kokot 15:34 08.november 2019.

    prepotentna in samovšečna

  • Majazmaja 13:29 08.november 2019.

    Razen lepote ni bilo nič od nje, nikoli ni bila kvalitetna voditeljica. Blazno dolgočasna. Dobre hitro poberejo za kakšno vodenje informativnih oddaj, tiste 'radorarne' za kak pop-in (če imajo srečo), ostale pa ... Dokler ne pride nekaj svežega.