Magazin > VIP
26862 ogledov

Manca Košir obtičala ujeta v avtomobilu

Manca Košir MMC RTV SLO
Dokaz, da smo ljudje lačni pozitivnih zgodb …

Pisateljica, publicistka, profesorica in igralka Manca Košir je po sredinem neurju objavila ganljivo zgodbo o nesebični pomoči, ki ji jo je nudil mimoidoči, medtem ko je med poplavo obtičala ujeta v avtomobilu. Njeno zgodbo je na Facebooku všečkalo več kot 4000 ljudi in jo skoraj tisočkrat delilo. 

"ANGELI SO! Enega sem spoznala včeraj zvečer sredi najhujšega naliva, ko sem se vračala s koncerta v CD. K sreči nisem zapeljala v vodo, ampak na pločnik, in nemočna obsedela. Kaj zdaj, kam? Ko je vrata odprl premočen mlad moški, me vprašal, kam grem. Domov na Aljaževo. Ne morete, je rekel, vse je poplavljeno. Potem je sedel za volan in me mimo vode in tavajočih avtomobilov pripeljal do vrat prijateljičinega doma v bližini, kjer sem prenočila. Zakaj to delate? sem vprašala neznanca. Zato, ker je to treba narediti, zato smo tu. Vrhunska etična drža, ki mi je v srcu prižgala močno upanje, da ANGELI SO. Ko sva se razhajala, mi je povedal, da je odvetnik, mislim, da je rekel, da mu je ime Anže, priimek sem žal pozabila. Rada bi ga spet srečala, se mu v miru zahvalila - morda ga kdo prepozna in mi ga pomaga najti? Angela v človeški podobi," je Manca zapisala na svojem Facebook profilu in gospoda Anžeta s pomočjo družbenega omrežja tudi uspešno našla. 

"Na Facebooku se mi je javila njegova sestra in povedala, da je z njegove strani ravno slišala to zgodbo. Dala mi je njegov elektronski naslov in z gospodom se ta teden pofočkava," je za zurnal24.si zaupala Koširjeva, ki pravi, da je njena zgodba dokaz, da smo ljudje žejni pozitivnih novic: "V takih primerih sem hvaležna za Facebook in se osredotočam na njegove pozitivne plati, drugih niti ne spremljam. Je pa tako veliko zanimanje dokaz, da si ljudje želimo dobrih novic, zato sem prišla na idejo, da bi s pomočjo mladih ustanovila platformo, na kateri bi delili le dobre novice."

Sicer pa bo Manca pozitivne zgodbe delila že to nedeljo, 10. oktobra ob 18.00, v ljubljanski Švicariji na Večeru z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh. Tokrat bo beseda tekla o tem, kaj sodobna ženska hoče oziroma česa več noče.

Komentarjev 5
  • Dusan12 16:54 07.oktober 2021.

    A ga še nj našla, ta ga bo iskala do konca naslednjega poletja, ko ga bo končno zagledala na Lidlovih policah med siri

  • albert6 13:25 06.oktober 2021.

    Manca je že demenca kajne. Normalen človek bi prosil njegovo prijateljico h kateri jo je napotil spat ČE že nje njega osebno za naslov. ALI pa je že potrebno 5 minut zapozneli SLAVE

  • bogdan76 06:50 05.oktober 2021.

    Kajčmo kopa imamo tuliko hudičev rogoviležev ki smetijo po Ljubljani.

Sorodne novice