Magazin > VIP
80563 ogledov

Mario Galunič spregovoril o 20 let trajajoči grozi

Mario Galunič RTV4/ zurnal24.si
Pravi, da se še vedno počuti nemočnega …

Voditelj Mario Galunič, ki je prvi obraz razvedrilnega programa TV Slovenija že 25 let, je v oddaji Od blizu Vesni Milek zaupal, kako že skoraj 20 let živi v grozi. Ta groza pa je goreča oboževalka in zalezovalka.

"Približno 20 let se soočam s to grozo, nimam druge besede, ob kateri sem se in se še vedno počutim nemočnega. Namreč ne mene, ne tebe, država ne zna, oziroma ni sposobna, povsem zaščititi. Se pravi, nate se spravi psihopat, kot se je name, in to izraža na najbolj nemogoče načine. Čeprav se meni zdi dovolj hudo že, da ti nekdo pošlje pismo, ki ga ne želiš, kaj šele, da stoji pred vrati tvojega doma in to dan za dnem, leto za letom. Da ti uničuje tvoje stvari. So vmes hvala bogu bile pavze in bolj ali manj burna obdobja, a to se vedno znova ponovi in ponavlja. Ne vem, kaj lahko tukaj v javnosti povem, vsekakor gre za človeka, ki ima motnjo. Ampak v redu, to je hudo za njo, a verjetno obstajajo načini in institucije, da se to pozdravi. Jaz kot državljan nisem dolžen prenašati nobene od teh motenj na svoji koži. Za tem trdno stojim in hvala bogu, da se je v teh letih zakonodaja malo spremenila in da je zalezovanje postalo kaznivo dejanje. Da imaš nek člen v zakonu, na katerega se lahko obrneš," je Milekovi v oddaji zaupal Galunič.

Povedal je še, da ni zalegla niti prepoved približevanja, ki je vezana na kazen, a če ničesar nimaš, ti ničesar ne morajo vzeti in tako lahko še naprej zalezuješ določeno osebo. "Nič ti ne morejo, nič. Sedaj, ko je to zapisano v kazenskem zakoniku, morda bo kakšna posledica. Ne vem. Stvari so še vedno na sodišču, kajti stvari se niso še povsem prenehale. Jaz upam, da se kdaj bodo," je še dodal Mario in Milekovi tudi pritrdil, da je to zagotovo ena izmed najhujših stvari v njegovem življenju: "Upal bi si reči, da je to stvar, ki ji nisem bil kos. Ni bilo v moji moči, da bi to rešil. Nisem znal tega rešit na nek normalen način. In še vedno dobivam na stotine pisem in še vedno se tega ne morem rešit in upam na tožilstvo, na sodni sistem, da bodo to premleli. Ker to gre vse zelo počasi, zelo počasi. Ta sistem ne funkcionira."

Komentarjev 21
  • gustl 18:44 06.december 2019.

    Jaz bi jo ruknil, pa bi bila oba zadovoljna...saj proba lahko vseeno, če bo pa orodje mlahavo bo pa odnehala...lahko se pa postriže na moškega, pa ga bo dobila..

  • slovenski95 18:20 22.november 2019.

    Mož je nestrpen peder. Zakaj moramo biti pa mi heteroseksualci strpni do pedrov?

  • dominika62 13:02 21.november 2019.

    Ja z našo državo in njenim delovanjem je nekaj zelo narobe. Vendar, sodeč po zgoraj napisanih komentarjih, je nekaj hudo narobe tudi z njenimi državljani.

Sorodne novice