Magazin > VIP
124164 ogledov

Monika Jelinčič: "Bala sem se ga vedno, ko sem rekla ne"

monika jelinčič, Damjan Merhar
1/8
Saša Despot
Zakonca Jelinčič sta se danes Okrožnem sodišču v Ljubljani srečala pred sodnico Jadranko Juhant, Zmago Jelinčič namreč soprogo toži za vračilo darila velike vrednosti. Moniko je na sodišče pospremil sedanji partner, podjetnik Rok Miklič.

Poslanec Zmago Jelinčič je namreč soprogi Moniki leta 2011 podaril dobrih 667 tisoč evrov za nakup zemljišča nad Semedelo, ki ga je Monika od mestne občine Koper kupila na javni dražbi. Zakonca sta darilno pogodbo za ta znesek podpisala šele leta 2014. Jelinčič je danes pred sodnico povedal, da tega nista storila že takoj, ker je bil v soprogo zaljubljen in jo je imel neskončno rad, da znesek vseeno opredelita kot darilno pogodbo in jo overita pri notarju, pa se je odločil tudi na podlagi taščinega opozorila, ki naj bi mu rekla, da dela napako in neumnost. 

monika jelinčič Magazin Ločitev: Monika Jelinčič na sodišče prišla z novim partnerjem

Zmago je pred sodnico pojasnil, da je bil ta denar njegov, zaslužil pa ga je s prodajo numizmatike, ki je bila last njegove družine še pred poroko z Moniko in da denar ni bil ustvarjen v času zakonske zveze. Monika pa pravi drugače. Denar, ki sta ga zakonca vzela iz domačega sefa in z njim plačala omenjeno parcelo, naj bi bil ustvarjen v času zakonske zveze. Sodnica je imela nad tem pomislek, da je Moniki kot uradnici s polovičnim delavnim časom uspelo prihraniti tako veliko denarja. Monika je tudi povedala, da ta denar nikoli ni bil mišljen kot darilo, pač pa da je darilno pogodbo podpisala, ker jima je s soprogom tako svetoval davčni svetovalec, da bi se na ta način izognila plačilu davka, ki pa ga je, po njegovih besedah, na koncu poravnal Zmago. 

"Jaz sem ubogala soproga. Nisem se ukvarjala z zneski, sem se z družino," je sodnici povedala Jelinčičeva in še enkrat poudarila, da je darilno pogodbo podpisala, ker ji je bilo svetovano, da je tako dobro za davčni postopek in ker se je soproga bala vedno, ko je rekla "ne". Izven sodne dvorane Monika ni želela komentirati, zakaj se je soproga bala, mu je pa med obravnavo zabrusila: "A se česa bojiš, Zmago?"

Monika Zupanc Jelinčič in Zmago Jelinčič Magazin Jelinčič za afero vedel že dolgo, a zavoljo družine molčal

Odvetnik Jelinčičeve torej trdi, da je Monika darilno pogodbo podpisala po navodilih moža in davčnega svetovalca in da znesek namenjen za parcelo nikoli ni bil mišljen kot darilo. Zmago je sodnici povedal, da se je pripravljen pogoditi in parcelo in hišo, ki je v teh letih zrasla na parceli,  pripisati na hčerki, s tem, da ima na nepremičnini možnost užitka le on, soproga pa ne. 

Sporni ključi

Jelinčič je na sodišču tudi povedal, da je Monika na objektu, ki je še v gradnji, zamenjala ključavnice in najela varnostno službo ter izklopila vodo in elektriko. S tem je soprogu onemogočila  gradnjo, saj si želi, da objekt ostane tak, kot je, dokler ne rešita premoženjskega vprašanja. Zmago pa trdi, da bo na objektu nastala škoda, če ne nadaljujejo z deli. Zato je tudi on zamenjal ključavnice in pravi, da soprogo ključ od objekta čaka pri njem, čeprav Monika trdi, da ji ga ne želi izročiti.

zmago jelinčič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Monika tudi danes z novinarji ni želela govoriti. Jelinčič pa je po 1. naroku, ki se bo nadaljeval 6. decembra, povedal: "Glede na odvetnikov argument, ki pravi, da je bila tista darilna pogodba simulirana, mislim, da bo lahko padla tudi kakšna kazenska ovadba za žalitev. Kako lahko nek odvetnik obdolži nekega notarja, da je goljufal? Gospa Jelinčič, še zaenkrat, je k meni prišla gola in bosa, zdaj hoče imeti pa vilo in parcelo na morju in pa še pol hiše v Ljubljani. Monika je imela tisto, kar ima redko katera ženska v Sloveniji pa tudi drugod. Dobila je čisto vse, kar si je izmislila, svojo plačo je porabila za kakšne cunjice in čeveljčke, v kolikor ji nisem jaz kupil. Za družino sem skrbel jaz in plačeval račune, to je razvidno tudi iz bančnih izpiskov. Moje je vse, parcela na morju, zgradba na morju, hiša v Ljubljani in moje osebno premoženje. Bila je gospa, ki je imela vse in preveč. Drugače pa ima ona sedaj enega bogatega ljubimca, deset let mlajšega in mislim, da je na tisti poti, kamor je želela iti. Jaz imam dve punčki in želim, da ti dve punčki imata nekaj, ne pa, da bo njuna mama to vzela in zapravila skupaj z ljubimcem."

Na vprašanje, zakaj naj bi se ga Monika bala in, ali ji je kdaj grozil ali kaj naredil, pa je Jelinčič novinarjem odgovoril: "Nikoli, to lahko vprašajte njene znanke. Vsi so govorili, da jo nosim po rokah in jo tudi sem. Ni enostavno, predvsem zaradi punčk, mene to me prizadene, ne želim pa, da to vpliva na punčki. Komuniciramo preko odvetnikov, žal zelo malo preko otrok, kajti Monika mi onemogoča stik s hčerkama. Aleksijo Iris sem videl po dveh mesecih, s starejšo hčerko Aleksandro Tiso pa se često vidim, ampak imam občutek, da zelo intenzivno dela na tem, do bi hčerki odvrnila od mene."

Komentarjev 39
 • Žurnalček 12:09 16.november 2019.

  Njena odvetnica , ji je zagotovila , da bosta na sodišču Jelkota odrli ! Sedaj na kakšen način je vprašanje , kajti cela LJ ve , da v zakon ni prinesla 1000 DM, niti je imela prihodke za samo svojo ...prikaži večo porabljeno hrano in mesečno vozovnico !

 • Žurnalček 11:59 16.november 2019.

  Zakaj novinarji sedaj ne raziščete , kako je ona zaslužila denarza nakup z " IZDELAVO TORT " ! Od kje denar ? Od kraje SNS na vse možne dovoljene in poldovoljene načine ! Samo še naprej glasujte za tega glumača !

 • Avatar Garsimella
  Garsimella 23:39 08.november 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com