Magazin > VIP
72472 ogledov

Naša voditeljica hčerko že drugič vpisala v prvi razred, to je razlog

Ivjana Banić Ivjana Banić
Danes so se otroci in najstniki vrnili v šolske klopi.

1. september je! Nekateri se začetka šolskega leta veselijo, drugi objokujejo počitnice, solze pa verjetno tečejo tudi mamam prvošolčkov. Prvi šolski dan svojih šolarčkov so na družabnih omrežjih obeležile tudi nekatere znane Slovenke, naša radijska voditeljica in popotnica Ivjana Banič pa hčerko v prvi razred vpisuje že drugič. 

"Jutri znova v prvi razred vpisujemo hči. Zakaj znova? Ker smo jo v šolo vpisali že na Karibih. Namreč tam s prvim razredom začnejo že pri 5 letih. Naučijo se brati, pisati in čeprav gre za otok, tako majhen in od vseh pozabljen, da mu lahko rečemo Spodnja Pozabina, uporabljajo tudi tablične računalnike. In uniformo, ki smo jo naročili, oprali, zlikali. Uniforme so super. Z njimi se krasno izenačijo socialne razlike, otroci so bili v njih izredno sproščeni, zadovoljni in nikoli doma kregani, ker so glih taboljše hlače strgal. Zdaj smo v drugi državi, drugi kulturi, stara je 6 in uniforme ne potrebuje. Le zvezke za prvi razred, veselje do šole in mamo, ki namesto na koledar - pogleda otroke in se zaveda, da cajt leti. Ekipa, vsem srečno skozi celo šolsko leto," je med drugim zapisala Ivjana. 

Veliko bolj čustveno pa se je na prvi šolski dan odzvala nekdanja Popova novinarka in spletna vplivnica Bojana Ksela Rose. "Jutri se bo na nebu izrisala velika mavrica. Mame bomo jokale, medtem ko bodo naši otroci na veliko sijali. Lani sem jokala kot dež in pomoje jutri ne bo nič drugače, ker poleg Dana v vrtec prvič odhaja še Mak.ja, ja, sej sem vesela ko radio, ker bom po 15-ih mesecih v svoje življenje spet lahko vnesla nekaj ur nemotenega časa za delo, pa kakšno v miru kavico, ampak že zdaj vem, da se bom do šole in vrtca peljala s VEEEELIKIM cmokom v grlu, z mislimi: To je moja zadnja beba, ki jo oddajam v vrtec in kdaj pri sveti Geli je Dan tako zrasel, da vstopa že v drugi razred ... Ampak drage moje, vem da ne bom edina ... Srečno vsem," je zapisala.

Popotnika, podjetnika in vplivneža Jasna in Miha Culiberg pa sta začetek šole na Instagramu zabeležila na malce bolj vroč način in fokus obrnila na starše, ki jih z jesenjo čaka nešteto obveznosti. "Bova zmogla? Saj moreva tako kot vsi mi, starši. A ne? Ampak vseeno, začenja se novo šolsko leto, kar izziv, tempo, gledanje na uro, usklajevanje, pravočasno spanje, iskanje optimalnih letalskih kart za sestanke v tujini, ko letalo pristane tako, da še ujameš otroke v šoli, naloge, zbiranje zamaškov, spremljanje vremena, delanje nalog, vožnje na fakultativne dejavnosti, kar nekaj prepirov v stilu: 'Jaz imam sestanek, ti jih pelji, ne morem prestaviti.' Ampak, bo šlo, če je šlo do zdaj. In v takšnih trenutkih, ko zagusti, sva še posebej hvalaležna eden za drugega, da imava ramo, kamor lahko nasloniva glavo, ko je 'preveč'. Je pri vas podobno," se sprašujeta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 2many4granny (@2many4granny)

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:59 01.september 2022.

    Manjka mi podatek kje se bo hčerka od Banič šolala!!! Kar se pa drugega para tiče, bože mili, na kakšen način se pozornost vzbuja. Pa to nista ena najstnika, to sta uspešna poslovneža srednjih let. Svet je že šel v maloro.

Sorodne novice