Magazin > VIP
39639 ogledov

Naši vplivneži: Nekateri se jim smejijo, oni pa z zaslužki kupujejo hiše

Teja Jugovic Instagram
Naši vplivneži so danes že zelo uspešni poslovneži z lastnimi spletnimi imperiji …

Nekateri še danes vidijo spletne vplivneže kot brezdelneže, ki ne hodijo v službo in se le "afnajo" na družbenih omrežjih. A spletni vplivneži so zadnja leta tudi pri nas uspešni marketinški delavci, kar so prepoznala že številna podjetja. Velik del njihovih vsebin so nekakšni spletni oglasi, ki temeljijo na osebni izkušnji in pridejo do točno določenega občinstva. Spletni vplivneži so tako nekakšen sodobni "od ust do ust, od vrat do vrat akviziterji", zelo redki se na svojih kanalih ne ukvarjajo s prodajo in oglaševanjem različnih izdelkov ter produktov.

Tak način dela zahteva veliko časa in veščin, sploh multimedijskih. In čeprav se lepo sliši, da si sam svoj šef, mnogi pogosto delajo skoraj 24/7. Po nekaj letih delovanja na slovenskem trgu pa se je mnogim ta trud bogato poplačal. Lahko se jim smejite, a tudi na račun spletnega vplivništva so si mnogi danes lahko privoščili nove hiše, hiše v prestolnici ali luksuzna stanovanja. 

Tako sta pred kratkim hišo pri Domžalah kupila Teja in Jani Jugovic (skupaj več kot 180 tisoč sledilcev na Instagramu) in za Mariborinfo razkrila, da sta za novi dom v četrti gradbeni fazi odštela skoraj 400 tisoč evrov. Lastno stanovanje v bližini centra Ljubljane si je lansko leto privoščila tudi ena naših prvih vplivnic, Lea Filipovič, bolj znana kot Lepa Afna (112 tisoč sledilcev na Instagramu). Lea je sicer že razkrila, da lahko s svojim delom lagodno živi, večkrat na leto potuje in si privošči skoraj vse, kar ji srce poželi, od oblek do novega avtomobila. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa afna (@lepaafna)

Pred kratkim je hišo v Ljubljani kupila nekdanja miss športa, danes uspešna vplivnica Ajda Sitar (dobrih 50 tisoč sledilcev na Instagramu). S soprogom sta kupila starejšo vrstno hišo na območju Viča oziroma Rožne doline, ki jo bosta popolnoma prenovila. V večjo in povsem novo hišo z vrtom pa se je lansko leto preselil tudi novomeški bloger, novinar in vplivnež Jure Marolt (14 tisoč sledilcev na Instagramu). Rebeka Dremelj, ki se sicer ne ukvarja le s spletnim vplivništvom, a ima močan Instagram kanal z več kot 70 tisoč sledilcev, kjer uspešno oglašuje lastne in tuje blagovne znamke, pa je pred kratkim povedala, da ima v Kranjski Gori, tik ob smučišču, nov apartma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Marolt (@jure.marolt)

Večina vplivnežev poudarja, da novih domov niso ali ne bodo kompenzirali z različnimi podjetji v zameno za oglaševanje, pač pa so si jih kupili s pomočjo prihrankov in kreditov. A v preteklosti so se nekateri znašli tudi tako. Prav Rebeka je bila vedno pred svojim časom in orala ledino, saj je že pred desetletjem hišo v Brežicah zidala s pomočjo sponzorjev. Gradnjo hiše, pri kateri so ji pomagali znani Slovenci, pa prikazovala v televizijski oddaji. Podobnega marketinškega trika se je lansko leto lotil tudi pevec in voditelj Domen Kumer (skoraj 30 tisoč sledilcev na Instagramu), ki na družabnih omrežjih predvaja oddajo Domči zida svoj domči. 

Komentarjev 8
  • rd2dmk2 10:17 19.januar 2022.

    na Youtubu je en fenomaenalen film (ZF) ravno o takih osebkih... blišč in beda.. no dons ko denar priteka je vse krasno, tako kot priteka, tako tudi odteka.. naj mi najdejo eno od teh vplivnic, ki svoj kapital vlaga v ...prikaži več v "kapital". se loti posla, kupi firmo in posluje itd itd.. saj poznamo Maradono, pa miljon njemu podobnih.. se spomnite kako je umrl Maradona ? ne zakaj, kako ?

  • Avatar Ramsmaolla
    Ramsmaolla 23:33 18.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • puys 10:39 18.januar 2022.

    Naša firma eni youtuberki plačuje 50.000 eur na leto samo za provizijo, ker reklamira naše izdelke. Pa niti nima nekaj ful naročnikov. Ko pa gledaš ene z 18 miljoni naročnikov, si lahko samo misliš koliko zaslužijo samo z reklamami v ...prikaži več svojih videjih. Instagram je meni kr neki, ne uporabljam.

Sorodne novice