Magazin > VIP
12525 ogledov

Našo pisateljico zmerjajo, da je anoreksična

Nina Kosmač Osebni arhiv
Deležna je tudi tako zlobnih komentarjev …

Pisateljica Nina Kosmač, ki je vrsto let živela in ustvarjala v tujini, sicer vnukinja našega klasika Cirila Kosmača, je zaradi svoje vitke postave pogosto tarča neprimernih opazk, celo s strani neznancev. 

"Zmerjajo me, da sem zafnana, neprimerna za svojo starost in anoreksična. Meni je za to vseeno. Sama ljudi ocenjujem po energiji, ki jo oddajajo, dobroti in pameti, ne pa po videzu. Ljudje se vedno spravljamo na fizične posebnosti in to je sramotno. Meni pogled osebe pove vse, pa je lahko ta oseba tudi fizični invalid. Vse je v pogledu in energiji," pravi Nina.

Kljub vitki postavi pa zatrjuje, da rada veliko je in z domačo hrano rada razvaja tudi svoje bližnje. "Načeloma jem vse in to v velikih količinah. Nisem gurmanka, kje pa! Pri hrani nisem izbirčna in iščem sorazmerje med kakovostjo in ceno. Obožujem ocvrt sir in štruklje. Glede vsakodnevnega prehranjevanja ne kompliciram. Drugače je, če gre za posebne priložnosti. Nisem dobra gospodinja, vendar rada organiziram intimne večerje za družino in prijatelje ob soju svečk. Takrat se potrudim in morda se malo pozna moja malomeščanska vzgoja. Obožujem prte, idrijske čipke in ruske kozarce za kuhano vino. Nakupujem lokalno, sezonsko in slovensko," še dodaja. 

Komentarjev 2
  • Sharon_McHugh 15:50 30.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 07:24 30.november 2021.

    Suha "šunka"!

Sorodne novice