Magazin > VIP
3125 ogledov

O tem je Diana sanjarila pred smrtjo

princesa diana Profimedia
Kot da bi predvidela svojo usodo.

Jutri, 31. avgusta, bo minilo 25 let, odkar je za posledicami tragične prometne nesreče v Parizu umrla princesa Diana. Ob obletnici njene smrti na dan spet prihajajo zgodbe iz njenega zasebnega življenja, Andrew Morton, avtor znamenite Dianine biografije "Diana, Her True Story", ki temelji na magnetofonskih posnetkih princese, še danes dobi kurjo polt, ko se spomni njenih besed. 

V besedilu, ki ga je objavil britanski Mirror, se Morton, ki je s svojimi raziskavami poznal princeso Diano skoraj bolje kot kdorkoli, spominja ene izmed njenih izjav, ki je bila skoraj preroška. "Eden od posnetkov iz leta 1991, zaradi katerih se mi še vedno naježijo dlake, je bil, ko je rekla, da sanjari o tem, kako gre za konec tedna v Pariz, da bi se sprehajala po ulicah, ne da bi ji kdo sledil ali jo prepoznal," je dejal Morton, ki se sprašuje, ali je bila to slutnja lastne smrti. "Verjela je v to vizijo sebe v Parizu in nameravala začeti novo življenje v Ameriki," je povedal. Prepričan je, da bi ji zagotovo uspelo. Kajti Diana je pred smrtjo ravno "razprla krila in bila pripravljena poleteti".

Morton ne verjame številnim teorijam zarote o smrti valižanske princese. "Mislim, da bi bila Diana še danes živa, če bi bila pripeta v predoru Pont de l'Alma," pojasnjuje in dodaja: "Mislim, da teorije zarote niso resnične, da je kraljeva družina povzročila njeno smrt."

Komentarjev 1
  • Ender3 11:43 30.avgust 2022.

    Ubogo Diano ne pustijo na miru. !

Sorodne novice