Magazin > VIP
21398 ogledov

Primož Peterka iskreno: "Z otroki se premalo vidim"

Primož Peterka Profimedia
Nekdanji vrhunski smučarski skakalec je iskreno spregovoril o svoji trenutni življenjski situaciji.

V medijih je veliko prahu dvignila njegova ločitev od žene Renate Peterka, s katero sta se uradno ločila lansko leto. Renata nam je pred kratkim povedala, da se je z otroci preselila v nov dom, hišo v okolici Kranja, in da je družina dočakala tudi druge življenjske prelomnice. Sin Maj se je vpisal v prvi letnik fakultete, študiral bo na FDV-ju, starejša hči pa je septembra prvič prestopila prag srednje šole. Vsi trije otroci so se še do nedavnega profesionalno ukvarjali s športom, sin z nogometom, starejša hči je skakala, mlajša pa se je po poškodbi zob med skoki odločila za ritmično gimnastiko, a je Renata povedala, da so vsi trije te ambicije ovrgli in se odločili za drugačne poti.

Veliko bolj redkobesedna je bila o bivšem soprogu Primožu Peterka, komentirati ni želela niti njegovega odnosa z otroki. Primož danes živi v Podkorenu in zaupal nam je, da ne dela več kot trener smučarskih skakalk, pač pa trenutno išče novo službo. "Če se bo dalo, ne bom več delal kot trener," je bil redkobeseden, a povedal, da se športu še ni povsem odpovedal, vsaj rekreativno ne: "Tukaj, v Kranjski Gori ne moreš drugače, kot da se ukvarjaš s športom, rad grem v hribe in na kolo." 

Pravi, da trenutno živi zelo mirno, samsko življenje, glede otrok pa je dodal, da jih vidi premalo. "Težave je, ker za slovenske razmere živimo kar daleč, se pa pogosto slišimo," je povedal in razkril, da je bil ob novici, da so se vsi trije odpovedali karieri v vrhunskem športu kar malo v šoku: "Žal mi je, da so pustili, ker se mi zdi način življenja v športu pravi in tudi zato, ker smo v to vložili kar nekaj časa. A če bodo na novih poteh našli sami sebe, potem jih podpiram." 

Komentarjev 8
  • asmas1965 16:26 15.november 2020.

    ko je bil v "eliti" so se vsi zgražali nad njegovimi mastnimi lasmi in njegovim uporniškim obnašanjem.kot oseba mi ni bil nikoli všeč.Saj ne da bi morali biti vsi "speglani"vendar malo bi lahko dal na svoj videz.Čeprav so to zahtevali ...prikaži več od njega je to ignoriral.Alkohol pa naredi svoje.Starejši se spominjate Nykanen-a.žal ga je alko pokopal.Če pa ostroci nimajo želje po druženju s starši pa to niso krivi otroci temveč starši

  • leonardo 15:11 15.november 2020.

    Če se hočeš izvleči iz krempljev alkohola je potrebno veliko volje. Zgleda, da primož nima motivacije niti želje, da bi stopil na pravo pot!

  • alicia3 12:56 15.november 2020.

    A lej, sam je izbral. Obstaja možnost zdravljenja. Mu močno predlagam. Da se

Sorodne novice