Magazin > VIP
2680 ogledov

Princ Andrew: Po škandalu in neuspelem intervjuju sprejel to odločitev

princ andrew Profimedia
Britanski princ Andrew je sporočil, da ne bo več opravljal kraljevih dolžnosti.

Princ je po aferi Epstein kraljico Elizabeto zaprosil, da ga do preklica umakne od vseh kraljevih dolžnosti. Za začasni odstop je zaprosil po tem, ko je pred BBC-jevo kamero poskušal oprati svoje ime, zaradi prijateljevanja z ameriških podjetnikom Jeffreyjem Epteinom, ki je bil obtožen pedofilije in je v zaporu naredil samomor. Odzivi po intervjuju so bili katastrofalni … Mediji menijo, da si princ s tem intervjujem ni naredil usluge. The Independent piše, da gre za "PR katastrofo", Bloomberg pa pravi: "Da je princ Andrew poskušal svoje prijateljstvo s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom razložiti v intervjuju, je podobno farsi, ki bi lahko postala največja PR katastrofa kraljeve družine po smrti princese Diane leta 1997.“

Naj spomnimo, da ena izmed Epsteinovih žrtev, Virginia Roberts, trdi, da je imela s princem dvakrat spolne odnose, prvič, ko je bila stara 17 let. Princ, ki je vse obtožbe zavrnil, pravi, da se ne spomni, da bi Virgino sploh kdaj spoznal. Tistega večera, ko naj bi potekala zabava, je bil doma. "Bil sem z otroki. Beatrice sem ob štirih ali petih peljal na zabavo v Pizza Express v Wokingu. Z vojvodinjo (Sarah Ferguson), ki je bila takrat odsotna, sva imela preprosto pravilo – če enega ni bilo, je bil drugi doma,“ je razložil princ. Na vprašanje, zakaj se tako dobro spominja tega večera, je Andrew odgovoril, da zelo redko obiskuje Pizza Express in se zato tistega večera zelo dobro spominja. In kako je razložil fotografijo, na kateri pozira z domnevno žrtvijo? "Z raziskavami, ki smo jih izpeljali, niso mogli dokazati, ali gre za ponaredek, saj je to fotografija fotografije fotografije.“ Andrew je tudi dodal, da se ne spominja, da bi kdaj bil v tej hiši, pa tudi oblačila naj bi bila zanj netipična.

V včerajšnji izjavi Buckinghamske palače pa je princ Andrew povedal, da še naprej obžaluje "slabo presojeno druženje z Epsteinom". "Njegov samomor je za sabo pustil številna nerazrešena vprašanja, predvsem od njegovih žrtev. Globoko sočustvujem z vsemi prizadetimi in tistimi, ki želijo neko obliko zaključka. Upam, da si bodo s časom lahko ponovno zgradili življenja," je dodal in povedal, da je, če bo to potrebno, pri preiskavah pripravljen sodelovati z ustreznimi organi pregona. 

Po poročanju BBC-ja je to velik korak, ki se v moderni zgodovini kraljeve družine še ni zgodil. "Gre za veliko več kot slabo reklamo za princa Andrewa. Jasno je, da škoduje širši instituciji kraljeve družine," je povedal BBC-jev dopisnik Jonny Dymond.

Kraljica bo princu tudi vzela dobrih 300 tisoč evrov letne plače, a Andrew ne bo ostal brez rednih prilivov, saj mu bo Elizabeta odslej plačo izplačevala iz svojega osebnega fonda, piše britanski časnik The Sun, ki še trdi, da naj bi se kraljica za to potezo odločila zaradi pritiskov s strani princa Charlesa.

Komentarjev 2
  • anica00 16:13 21.november 2019.

    Angleško gospodarstvo bo brez njega utrpelo velikansko škodo.

  • Snežinko 11:44 21.november 2019.

    Ja, verjetno, da se 90 let star senilen fotr "natanko spominja" zanj nepomembnega dogodka izpred 60+ let, ne spomni pa se, da je to žensko kadarkoli srečal... potem seveda svizec čokolado v foliko zavije...

Sorodne novice