Magazin > VIP
90188 ogledov

Šalehar javno čez zelo znanega Slovenca: "Dosadan je kot driska"

Miha Šalehar Mediaspeed
Želel se je pošaliti, je šel predaleč?

Miha Šalehar je bil nedavno gost v enem izmed najbolj priljubljenih podkastov pri nas Aidea Klemna Selakoviča. Povedal je, da je poslušal vse njegove podkaste, le tistega ne, v katerem je bil gost Jure Godler. To je razlog ... "Dolgočasen je. On je tradicionalno slab gost, priznaj. Godler je genij, zelo ga imam rad, a dosadan je kot driska," je povedal Šalehar in izvabil smeh v dvorani. 

Voditelj in avtor podkasta Klemen Selakovič je ta uvod v podkast speljal kot pravi profesionalec. Miho je poslušal, a mu povedal, da je bil Godler zabaven gost, ki ga je zelo navdušil. "Meni je kar fascinanten tip, veliko stvari ga zanima in tvoj Toplovod je nekako dokaz, da tebe tudi veliko stvari zanima," je pripomnil in pogovor elegantno zapeljal tako, da je temo o Godlerju pustil zadaj in se osredotočil na Šaleharja.

Klemnove podkaste imajo poslušalci radi tudi za to, ker je videti, da ga iskreno zanimajo odgovori in znanja njegovih gostov, njihove zgodbe vedno želi slišati do konca, nič ne "obvisi v zraku", hkrati pa je do vseh gostov in njihovih odgovorov izjemno spoštljiv.  "V moji glavni vlogi pri projektu Aidea podkast vidim nalogo, da ustvarim okolje, v katerem se lahko gostje počutijo popolnoma sproščene. Verjamem, da je ključ do uspeha v tem, da gostom omogočim, da se osvobodijo napetosti, saj le iz stanja pristne sproščenosti lahko nastane tok (flow), ki nato napaja generiranje izjemnih zgodb, idej in razmišljanj. Ta flow je neprecenljiv," je za Žurnal24 povedal Klemen, ki se v svojih podkastih zavesto umakne, da lahko zasijejo zgodbe njegovih gostov: "Moja osrednja naloga je torej ustvariti prostor, ki spodbuja spontanost in izvirnost. Namesto da bi se postavljal v ospredje, se zavestno umikam, kar omogoča, da se v tem prostoru naravno na površje pridejo najboljše ideje. Samo iz spontanosti se lahko rodi kreativnost."

Komentarjev 16
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 05:01 11.februar 2024.

    Ne gre za žalitev, ampak prijateljsko zbadanje med kolegi, morda celo za priznavanje višje intelektualne ravni. Včasih je pač potrebno brati med vrsticami in ne nujno nasedati tukajšnjim v veliki večini bebavim naslovom..

  • kapibara 19:50 10.februar 2024.

    Ko ti postane pijanec !! največji pametnjakoviĆ.. - je smeha v izobilju..

  • jan631 18:44 10.februar 2024.

    Pijanček kot pijanček, celo življenje na državnih jaslih.

Sorodne novice