Magazin > VIP
44880 ogledov

Saša Lendero: Ekskluzivno o krivici, ki se ji je zgodila ob ločitvi

Saša Lendero Osebni arhiv
Iskrena pa tudi o tem, kako se je lotila prebolevanja.

Saša Lendero in Miha Hercog sta več kot dve desetletji veljala za enega naših najlepših glasbenih parov, zato je novica o njunem razhodu presenetila mnoge. Saša se je takrat na družbenih omrežjih oglasila le z eno samo izjavo, sledil pa je medijski vihar, ki si ga ni želela in ki je njeno žalovanje še poglobil. 

"Po tej težki življenjski preizkušnji, sem se umaknila iz medijev in nisem dajala izjav. Seveda razumem zanimanje, pa tudi to, da je bil mnogim najin razhod nerazumljiv, tako kot je bil na nek način nerazumljiv tudi meni. Morda sem premišljevala naivno, a mislila sem, da se bom posameznemu spraševanju, radovednosti in drezanju v rane še najbolj izognila, če sama sporočim nastalo situacijo (ko je postala že zelo očitna) in ob tem pojasnim, da o tem ne želim in ne zmorem več govoriti. Zdaj pa si že skoraj dva meseca skoraj ne upam odpreti računalnika, telefona ali revije, saj se ves čas pojavljajo članki z izjavami, ki so bile vzete iz mojih preteklih intervjujev (včasih tudi starejših kot deset let), ker novih izjav mediji, kjub velikemu trudu in neprestanimi klici, od mene niso dobili. Znašli so se tako, da so na stare izjave lepili nove naslove in zavajali bralce. Zato so ljudje verjetno mislili, da sem pri tem skrajno neokusnem medijskem pompu sodelovala. Mislili so, da jaz to omogočam. In to čutim kot nekakšno krivico! Ker ni držalo in ne drži. Ljudje mislijo, da mediji o tebi ne morejo pisati brez privoljenja, a tudi temu ni tako! Takrat sem se težko soočala že s svojimi občutki, hkrati pa je name pritiskala teža mnenja javnosti, zato je bilo vse še bolj boleče. A naposled sem to sprejela, kot sem sprejela tudi tisto - še težjo stvar, ki se je zgodila pred tem," je za zurnal24.si pojasnila Saša. 

Znašli so se tako, da so na stare izjave lepili nove naslove in zavajali bralce. Zato so ljudje verjetno mislili, da sem pri tem skrajno neokusnem medijskem pompu sodelovala. Mislili so, da jaz to omogočam. In to čutim kot nekakšno krivico! 

O razlogih in vzrokih ne želi govoriti, tako sta se dogovorila tudi z Miho, ki ga še vedno spoštuje kot človeka, s katerim je preživela več kot 20 let. Veliko bolj odprta pa je do pogovora o občutkih, ki so prišli zdaj, ko je od dejanskega razhoda minilo že kar nekaj časa. "Energetsko se postavljam, radost sem našla v drugih stvareh. Prej sta zame bistvo, smisel in jedro mojega življenja predstavljala družina in partnerstvo, zdaj pa je to - še vedno in na prvem mestu - moja Arija, pa tudi širša družina, za katero rada pravim, da je kot kakšna rodovno plemenska ureditev. Vedno stopimo skupaj, ko je komu težko. Druga uteha pa so moji prijatelji, ki so mi sveti in najboljši na svetu. So moja mreža, ki mi vedno izkaže podporo, varnost in ljubezen. Vsi moji so mi pomagali zaceliti rane, da lahko v prihodnost stopam s pozitivnimi in svetlimi mislimi. Komaj že čakam pomlad, letošnja bo prav posebna, saj jo čutim kot prebujenje v novo obdobje mojega življenja. To, da se v težkih trenutkih nisem zapirala, pač pa podporo našla v družini in prijateljih, je tisto, kar mi je pomagalo," je odkrita Saša.

Seveda pa je uteho našla tudi v svoji veliki ljubezni, glasbi. In čeprav bi pričakovali, da bo prva skladba po razhodu žalostna balada, je Saša ubrala drugo pot. "Stavim na novo energijo in v tem stilu je tudi nov komad. Naslov je Ta noč je naša in mi je pisana na kožo. Sporočilo skladbe je, da tudi, kadar nisi v najboljšem življenjskem obdobju, najdeš stvari, ki te radostijo in ti pričarajo nasmeh na obraz. In vedno se jih da najti, ne glede na okoliščine. Seveda pa bom, glede na to, da besedila pišem sama, slej ko prej naredila tudi obračun s preteklim obdobjem in zagotovo prihaja tudi pesem, ki bo namenjena temu," še dodaja.  

Komentarjev 6
  • andrej084 15:36 08.marec 2023.

    Lahko bi pokazala rezultate masiranja jošk. Seveda, če jih je Miha masiral v pravi smeri. Drugače pa bo potrebno začeti delati, od grških plagiatov ne bo za botoks...

  • robi2107 10:14 08.marec 2023.

    A bi šle kakšne gole fotke, da bi blo vredno kliknit na naslov? Lahko brez teksta. Hvala.

  • Avatar pantani
    pantani 09:36 08.marec 2023.

    Pa dobr,a bi že nehal nabijat!!!

Sorodne novice