Magazin > VIP
27856 ogledov

Bo varnostnik zaradi spora z znanim Slovencem ob službo?

Strunjan plaža
Terme Krka javno obsodile ravnanje varnostnika ...

Konec tedna se je na plaži v Strunjanu, ki jo upravljajo Terme Krka, zgodil incident, v katerega je bil vpleten resničnostni zvezdnik Tomaž Jeraj (Big Brother). Tomaž naj bi z otroškim senčnikom ogrožal obiskovalce plaže, zaradi česar se je zapletel v spor z varnostnikom, posredovala je tudi policija. Več o tem TUKAJ.

tomaž jeraj | Avtor: mediaspeed mediaspeed

Tomaža je na Facebooku podprlo že več tisoč ljudi, ki je imelo na omenjeni plaži že težave z varnostno službo Prosignal oziroma njihovimi varnostniki, ki naj bi bili do obiskovalcev, tudi invalidov in starejših, nesramni in žaljivi. Terme Krka so zato varnostno službo že prosile za zamenjavo osebja. 

"Velika večina obiskovalcev pravila strunjanskega kopališkega reda, ki smo jih kot odgovoren upravljavec vpeljali, pozna, sprejema in upošteva. Nekatera niso vsem pogodu, vendar je njihovo upoštevanje za vzdrževanje reda in varnosti na kopališču nujno. O neljubem dogodku v zvezi z otroškim dežnikom smo bili obveščeni. Varnostniki sicer dosledno upoštevajo naloge in prejeta navodila, v dotičnem primeru pa je šlo za individualno ravnanje, ki ni bilo v skladu s sicer življenjsko zastavljenimi pravili. Varnostno službo smo že zaprosili za zamenjavo osebja. Pozivanje in hujskanje preko socialnih omrežij k množičnemu zboru oz. shodu, s katerim naj bi posamezniki izrazili svoje nestrinjanje s pravili, ki veljajo na urejenem plažnem območju, se nam zdi nepotrebno, neprimerno in ogrožajoče za vse strunjanske obiskovalce. V Talasu Strunjan oziroma v Termah Krka do tega trenutka sicer uradno nismo bili obveščeni o nobenem dogodku oziroma prijavljeni prireditvi, ki naj bi se dogajala na našem območju," so sporočili s Term Krka. Na Facebooku se 7. avgusta s strani nezanih organizatorjev namreč že načrtuje shod Jest pa ti pa židana marela, na katerm naj bi ljudje v znak protesta proti pravilom Term Krka na omenjeno plažo prinesli svoje senčnike. 

Ali bodo dotičnega varnostnika zamenjali in upoštevali željo naročnika, smo želeli preveriti pri direktorju varnostne službe Prosignal, ki pa ne želi dajati komentarjev. 

Terme Krka: "Pravila plaže ne posegajo v zakon in ustavo"

"Na delu strunjanski plaže, s katero naravno zdravilišče Term Krka Talaso Strunjan upravlja že več desetletij - to je območje od betonskega pomola pri Restavraciji Pinija do travnatih površin med plažnim barom Cavedin in območjem Vile Tartini - so dobrodošli vsi obiskovalci in kopalci, prav tako ima vsakdo možnost koriščenja plaže z infrastrukturo, ki se tam nahaja in je na voljo," še pravijo Terme Krka.

Dodajajo, da je lansko leto prenovljena plaža zelo obiskana, zato zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev je območje varovano, na plaži pa veljajo določena pravila. "Ta so jasno navedena v kopališkem redu in naravnana tako, da v ničemer ne posegajo v z zakoni in ustavo zagotovljene pravice. Med določili kopališkega reda, ki ga morajo obiskovalci in kopalci upoštevati, je tudi določilo, da na plažo ni dovoljen vnos lastnih ležalnikov in, zaradi nevarnosti nenadnega vetra, senčnikov. Gostje lahko za počitek uporabljajo senčnike in ležalnike upravljavca, ki so po plaži nameščeni tako, da se med obiskovalci - kolikor je le mogoče - zagotavlja varnostna medosebna razdalja. Ležalnike po uporabi (ko kopalec zapusti kopališče) in tudi vsak večer razkužujemo. Redno čistimo in razkužujemo tudi plažne sanitarije in tuše, katerih uporaba je za obiskovalce brezplačna. Gostje, ki želijo kljub vsemu koristiti lastne ležalnike in druge plažne rekvizite, se lahko namestijo na delih strunjanske obale, ki so temu namenjeni," so sporočili. 

Zavračajo očitke o neprimernem vedenju do invalidov

S Term Krka so tudi povedali, da zavračajo očitke o neprimernem vedenju do invalidnih oseb: "Namige o neprimernem  vedenju do invalidnih oseb odločno zavračamo. Naši zaposleni so prijazni in vljudni, pomagajo, kadar le lahko. Tako posamezniki kot razna združenja invalidov obiskujejo strunjansko plažo že vrsto let, saj imamo zanje prilagojeno tudi infrastrukturo – za dostop v vodo je na voljo poseben invalidski voziček, invalidom pomagajo reševalci iz vode, imamo tudi invalidski WC. Za napovedane obiske organiziranih skupin invalidov in člane raznih društev bolnikov ležalnike vnaprej rezerviramo, individualnih rezervacij ležalnikov za ostale obiskovalce pa ne sprejemamo."

Otroški senčnik, ki je bil jabolko spora pretekli konec tedna na plaži v Strunjanu: 

Tomaž Jeraj | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 24
  • Dani Ovčar 05:38 03.avgust 2021.

    Pokradli so hotele sedaj pa bi hoteli še plaže in morje

  • zavedni0 01:58 03.avgust 2021.

    Nekateri omenjate zakon o vodah. Se ne bi prej informirali, kaj o tem govori stari zakon in kaj piše v predlogu novega zakona?? Glede aktualne teme ni nobene razlike! Po novem zakonu bi se lahko gradili le turisticni in zdravstveni ...prikaži več objekti. Ker pa je zaradi referenduma ostal stari zakon, se na obalah morja, rek in jezer še vedno lahko gradi tudi tovarna. Dokaz je betonarna poslanca Bandelija.

  • Ivo 22:36 02.avgust 2021.

    Varnostnik tudi scat ne more mimo pravil, če ima njegova firma pogodbo s Krko, saj to vsi vemo! Naj odstopi direktor Term Krka, če se nočete še bolj osramotiti! In to takoj! V bodoče pa pazite koga postavljate na takšna ...prikaži več delovna mesta, ker prav vsak VIPovec pa res ni primeren, vsi pa vemo, da se k vam po naključju ne pride!

Sorodne novice