Magazin > VIP
3026 ogledov

Staršem preminulega Vilijema Julijana uspelo premakniti zakonodajo

Vilijem Julijan Arhiv organizatorja
Iz osebne stiske in tragedije sta po več letih ta teden dosegla veliko zmago, ki bo v prid vsem staršem hudo bolnih otrok, ki zaradi nege otroka ne morejo hoditi v službo.

Gregor in Nina Bezenšek sta dokaz, kako lahko s trdo voljo, vztrajnostjo in osveščanjem javnosti premikaš celo zakone. Zakonca sta dve leti po tem, ko sta zaradi redke smrtonosne genetske bolezni izgubila komaj dve leti starega sina Vilijema Julijana, v torek slavila veliko zmago v državnem zboru. 

"V srcu čutim le eno neizmerno hvaležnost, saj smo danes dosegli še eno veliko zmago za naše otroke s težkimi redkimi boleznimi. Danes sem bil v državnem zboru na seji odbora za družino in invalide, kjer so poslanci soglasno podprli pobudo, ki sva jo z Nino dala z Sklad Viljem Julijan, da se poviša denarno nadomestilo za starše, ki doma negujejo težko in hudo bolnega otroka ter zaradi tega ne morejo hoditi v službo. Srčna zahvala poslanki Eva Irgl in poslancu Aleksander Reberšek za vso podporo in prizadevanje! Zahvala tudi vsem, ki so pomagali do tega cilja. Staršem, društvom in vsem glasnikom malih borcev," je Gregor s ponosom delil uspeh, za katerega so se s skladom borili več let.

Sicer pa je Gregor in Nina nista le aktivista, temveč v prvi vrsti glasbenika, ki sta uteho ob izgubi našla predvsem drug v drugem, v svoji hčerki in seveda v glasbi, ki jo strastno ustvarjata še naprej. Tako Gregorjeva nova skladba sovpada z uspehom, ki ga je doživel ta teden, saj govori ravno o tem, kaj je v življenju resnično pomembno. 

"V pesmi Nocoj izražam, kako mi veliko pomeni to, da sem v življenju uspel ohraniti sebe, svoj jaz, svojo glasbo, svoje srce in da se nisem nikoli prodal. V besedilu prav tako govorim o tem, da uspeh, denar ali slava še zdaleč niso tista popolna formula za srečno življenje, ki nam jo tako agresivno in nenehno prodaja sodobna potrošniška miselnost oziroma zahodnjaška ideologija," o pesmi pravi glasbenik, ki ustvarja pod imenom SoulGreg Artist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice