Magazin > VIP
16680 ogledov

Zato so glavni smreki v Ljubljani nadeli ime Tina

prižig lučk Anže Petkovšek Okrašena Ljubljana
Po Tini Gaber?

​Minuli petek, 1. decembra so v večini slovenskih mest prižgali praznično razsvetljavo oziroma lučke. Tudi v Ljubljani, ker je to na Prešernovem trgu v družbi podžupana naredila Tina Gaber. Številni so se spraševali, zakaj je ta čast pripadla gospe Gaber in kdo je o tem odločal. Kot smo že poročali, so nam z mestne občine Ljubljana odgovorili, da je šlo zgolj za naključje: "Lučke običajno prižge župan. Ker je bil službeno odsoten v tujini, ga je nadomestil podžupan Aleš Čerin. Ker se smreka imenuje Tina, je podžupan povabil vse Tine, naj se mu pridružijo pri prižigu lučk; Tina Gaber je bila dovolj blizu."

Zanimalo nas je tudi, ali je to tradicija, da ima smreka ime, kakšnega so ji nadeli v preteklosti in kdo o imenu odloča. "Ime smreki nadenejo delavci Javne razsvetljave. Leta 2021 so jo poimenovali Melania, lani Nataša, letos pa Tina," so za Žurnal24 pojasnili na mestni upravi. Očitno torej največjo okrašeno smreko v našem glavnem mestu vsako leto poimenujejo po dami, ki je tisto leto najbolj zaznamovala politično ali družbeno dogajanje. Po mnenju delavcev Javne razsvetljave so bile to do letos, nekdanja ameriška prva dama Melania Trump, prva predsednica RS Nataša Pirc Musar in letos partnerica premierja Roberta Goloba, Tina Gaber. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Komentarjev 19
  • Pierre 09:13 10.december 2023.

    Predlagam da se jelki reče Urška Bačovnik, v tolažbo ''domoljubom''

  • rd2dmk2 20:49 09.december 2023.

    mimgrede.. a ni novoletno drevesce - jelka !! pa kako ste lahko tolk zgrešl pa niste janezovo poklical- jelko mislim. bi bolj pasala kot ta smreka. je pa blo škoda te smreke.ta smreka je vsaj akumulirala CO2, ona jelka pa ...prikaži veča saj tud akumulira c2 pa o2 sam je zraven še mal h2..

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 17:39 09.december 2023.

    A kdo misli ustavit tega Goloba in njegovo zlorabljanje položaja!? Kdo Tini daje razna pooblastila in dovoljuje dostop in vstop v prostore kjer nima nič za počet, še manj pa njen pes!? Kaj ima na vladnih sejah za početi ona ...prikaži več in njen pes!? Malo preveč po kavbojsko se gresta z Golobom vse skupaj! Golob odleti že enkrat nekam kjer te ne bomo videli in slišali..,pa vzemi to kuro od Tine s seboj!!?

Sorodne novice