Slovenija > Črna kronika
2259 ogledov

Izjave poslanke SDS. Policija: "Neresnično!"

mandatno-volilna komisija Alenka Jeraj Danijel Krivec Bojana Muršič Matej T. Vatovec Državni zbor/Sušnik Matija Alenka Jeraj v klopeh mandatno-volilne komisije.
Poslanka SDS je navedla, da se je letos na območju Ljubljane zgodilo na desetine posilstev, kjer je osumljeni storilec ilegalni migrant.

Alenka Jeraj je na vlado naslovila poslansko vprašanje glede problematike migrantov. Zapisala je, da so organi pregona po "zanesljivih neuradnih podatkih" samo na območju Ljubljane od začetka leta 2023 obravnavali 57 primerov posilstev, kjer je osumljenec ileganlni migrant, je zapisano na spletni strani SDS.

Jeraj je vlado povprašala o postopkih, izrečenih kaznih in potencialnih izgonih krivcev. Dodala je vprašanje o kontroli na mejah in iskala razloge za "čedalje večje število ilegalnih migrantov" pri nas.

"Kaj nameravate narediti, da do posilstev v takšnem številu v prihodnje ne bo več prihajalo?" je vlado še vprašala Jeraj. "Glede na to, da razne nevladne organizacije sodelujejo pri pisanju zakonov in se proglašajo za varuhe žensk in njihovih pravic, kako to, da o posilstvih, storjenih s strani tujcev, z njihove strani ni nobenega govora, niti ni nobenih ukrepov? Kako to komentirate?" je še zapisala poslanka SDS.

Odločen odgovor policije

Danes se je policija odzvala na trditve, zapisane v poslankinem vprašanju. Povsem je zavrnila navedene podatke in predstavila uradno evidenco.

"V prvih treh mesecih letos je bilo po podatkih policije na območju Ljubljane devet posilstev. V nobenem primeru osumljenec ni tujec, ki bi nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Odločno zanikamo navedbe, da naj bi bilo 'v letošnjih treh mesecih le na območju Ljubljane že 57 posilstev s strani ilegalnih migrantov'. Gre za v celoti neresnično informacijo, ki ne temelji na podatkih policije," so zapisali možje in ženske v modrem.

"Osumljenci kaznivih dejanj, storjenih v letošnjem letu, so v šestih primerih državljani Slovenije, v ostalih treh pa državljani Srbije, Kosova ter Bosne in Hercegovine z urejenim statusom bivanja v Sloveniji," so dodali na policiji.

sveča plamen Slovenija Velika žalost v slovenski politiki: umrla bivša ministrica Robert Golob Janez Janša Slovenija Janša znova udaril, to zdaj čaka Goloba
Komentarjev 43
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:12 04.april 2023.

    V SDS so nenadkriljivi mojstri laži, polresnic, manipulacij, sam kaj ko jih pri tem vedno ujamejo, predno jim uspe namen pripeljati do konca, ha, ha, ha...

  • h4ck3r 20:19 04.april 2023.

    Glede na pretekla prikrivanja policije o medijsko znanem primeru posilstva...so trditve policije same nekako bolj na strani laži kot pa resnice. Enako velja tudi za "realna" poročila o stopnji kriminala na območjih z več..."romske" pristornosti, da ne bom žaljiv.

  • kapibara1 19:08 04.april 2023.

    Policija( visok predstavnik) je javno zatrjeval, kuj po osamosvojitvi, da v SLO pa že NI organiziranega kriminala ( škoda da nisem shranil, je pa v arhivi rtv) , potlej se je pa zgodil, veso, pa hotel Belvi.. pa banane.. pa ...prikaži veča ... samo ostalo sranje.. !!

Sorodne novice