Slovenija > Črna kronika
55525 ogledov

Eritrejec sredi Ljubljane huje poškodoval žensko, Janša na Twitterju

rešilec Saša Despot
Osumljenca so kmalu po napadu prijeli.

V torek popoldne je v središču Ljubljane prišlo do fizičnega napada, v katerem je osumljenec po doslej zbranih informacijah policije z ostrim predmetom huje poškodoval žensko, nato pa s kraja pobegnil. 

Žrtev so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, kjer se še vedno bori za življenje, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Na kraj dogodka je je prispelo več patrulj, policisti pa so osumljenca, ki je pobegnil peš, kmalu po napadu prijeli in ga pridržali. Kot so še sporočili iz policije, je po prvih podatkih osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva v Sloveniji.

Policisti so opravili kraja dejanja, zdaj pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. Motiva za dejanje za zdaj še niso ugotovili, sicer pa se osumljeni in žrtev poznata od prej in "izhajata iz istega socialnega okolja". 

Osumljenec je prav tako tudi že bil obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Janša se je odzval na Twitterju

Na dogodek se je na družabnem omrežju odzval predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša. Ob tem je zbodel ministrico Tatjano Bobnar.

"Kot smo lahko razumeli ministrico Bobnarjevo na ponedeljkovem zagovoru ob interpelaciji, gre lahko za posledico kulturne obogatitve in realizacijo človekovih pravic.Čas je, da vlada preneha obravnavati migracije z vidika kulturnega marksizma in zaščiti Slovenijo," je zapisal Janša.

Črna kronika Ljubljana - najbolj aktualna črna kronika. 

Komentarjev 66
  • sam1 07:28 17.november 2022.

    Tudi pod Gargamelovo vlado je ta tujec nemoteno klatil po Ljubljani in mu ni Hojsko naredil nič hudega.....

  • jezero 07:17 17.november 2022.

    Ta vlada še vodnega topa in solzivca ne uporablja!

  • andrej084 23:30 16.november 2022.

    UVOZ TUJE KULTURE NI KULTURNA OBOGATITEV, TEMVEČ GENOCID NAD LASNIM NARODOM. Janša ima prav, prebivalci Blatnega dola pa so otopeli od gledanja filmov Mirko i Slavko.

Sorodne novice