Slovenija
16265 ogledov

Primc je želel poslati takšne letake, a ga je Pošta zavrnila, da niso primerni

Primc Anže Petkovšek
Eden od županskih kandidatov v prestolnici je moral spremeniti svoj promocijski material.

Naslednji konec tedna se bomo Slovenci množično odpravili na lokalne volitve. V Mestni občini Ljubljana je največji favorit za zmago dolgoletni župan Zoran Janković s svojo listo. Eden njegovih protikandidatov je Aleš Primc iz stranke Glas za otroke in družine.

Primc, številnim v slovenski javnosti poznan kot pobudnik in organizator "družinskih" referendumov 2001, 2012 in 2015, slovi po ostrih stališčih glede družinske politike. Je kritik po njegovem mnenju "manipulativne spolne vzgoje" v šolah in "LGBTQIA+ ideologije".

Primc volilce poskuša prepričati z letaki, toda enega od teh na Pošti Slovenije (PS) niso želeli razdeliti po ljubljanskih domovih.

"Dolga roka Zorana Jankovića na Pošti Slovenije. Pošta Slovenije dvakrat prepovedala razdelitev letakov na vse naslove v Ljubljani," je na Twitterju zapisal Primc in priložil fotografijo letaka.

Na njem je Zoran Janković v objemu udeleženca Parade ponosa v Ljubljani. Ob tej podobi so navedeni še domnevno sporni posli aktualnega župana. Na Pošti Slovenije smo povprašali, zakaj so ustavili razdeljevanje teh letakov.

"Posebna komisija je preverila vsebino ter ugotovila, da ta ni skladna z veljavno slovensko zakonodajo in kodeksi, zato smo zavrnili sprejem in prenos politično propagandnega materiala. Naročnik je nato poslal nov letak, ki smo ga v skladu s predhodnimi navedbami ponovno zavrnili," so nam odgovorili na Pošti Slovenije.

"Predlagan politični material vsebuje obtožbe zoper Zorana Jankovića, da je slednji "kralj korupcije", "največji financer LGBT elit, podpornik posvojitve otrok v LGBTQUIA+ razmerja in spreminjanja spola otrok". Politični volilni material v nadaljevanju žaljivo prikazuje LGBT skupnost oziroma utegne spodbujati nestrpnost zoper slednjo (tj navedbe o "spreminjanju spola otrok", navedba "s svojim podpornikom oz. podpornico?" pod sliko). Prav tako volilni material pavšalno obtožuje Zorana Jankovića glede drugih zadev," so obrazložili na PS.

"Predlagani politični material tako vsebuje vsebino, ki utegne žaliti, posameznika ali skupino, prav tako pa utegne zadevna vsebina vsebovati elemente kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime, ter javno spodbujati k sovraštvu oziroma nestrpnosti na podlagi osebnih okoliščin, v posledici česar Pošta Slovenije zavrača sprejem in prenos navedenega politično propagandnega materiala," so še dodali na PS.

Zoran Janković, MOL | Avtor: Facebook Facebook

V četrtek popoldne so s Primčeve strani sprejeli nov, že tretji letak. Tega so potrdili. Prenos teh letakov bodo izvedli v skladu z naročnikovim naročilom.

Aleš Primc letak Zoran Janković | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Pošta Slovenije ravna v zvezi s prenosom nenaslovljene direktne pošte v skladu s Splošnimi pogoji izvajanja nenaslovljenih in delno naslovljenih pošiljk ter kot izvajalec prenosa ne odgovarja za vsebino, kljub temu si pridržuje pravico, da zavrne prenos, če njena vsebina ni v skladu z veljavnimi predpisi ter Slovenskim oglaševalskim kodeksom in je v preteklosti to že storila," so svojo odločitev dodatno pojasnili na PS.

Povprašali smo tudi, kdaj v preteklosti so zavrnili sporen material in s čigave strani je bil poslan, a konkretnega odgovora nismo dobili.

Drugi krog lokalnih volitev bo, v tistih občinah, kjer bo potreben, izveden 4. decembra.

Poleg Zorana Jankovića in Aleša Primca je v Ljubljani še sedem županskih kandidatov oziroma kandidatk. To so Tina Bregant (SLS in Naša dežela), Jasminka Dedić (Vesna - zelena stranka), Jasmin Feratović (Piratska stranka), Igor Horvat (SDS), Tomaž Ogrin (Zeleni Slovenije in Konkretno), Mojca Sojar (NSi) in Nataša Sukič (Levica).
 

Komentarjev 60
  • janči 18:27 12.november 2022.

    O takih bednih osebkih ni vredno izgubljati besed.

  • Maxman 18:21 12.november 2022.

    SDS furija se je z vsemi debili spravila na Jankoviča .Berem ,da se je našel neki stric ,ki se zavzema za mrtve Rome iz 2.sv.vojne katere bi rad pokopal v Ljubljani ? Ma kje jih bodo sortirali ?

  • jakec1575 17:23 12.november 2022.

    Primc bo po novem moral skrbeti za migrante. Ekipa je bila prestavljena iz urada za demagogijo pardon demografijo. Gag leta

Sorodne novice