Slovenija
108740 ogledov

Današnja pošiljka bo v dobro voljo spravila 352 tisoč Slovencev

Dohodnina Aleksandar Lukić
Finančna uprava bo poslala drugi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2019. Izteka se tudi rok za vračilo preveč plačane dohodnine tistim, ki so dobili informativne izračune v prvi tranši.

Finančna uprava RS (Furs) bo tako na pošto dala še preostanek informativnih izračunov dohodnine za leto 2019. Prvi paket so zavezanci prejeli v prvih dneh aprila, gre za približno 800.000 zavezancev. V prvem svežnju informativne izračune ponavadi dobijo tisti, ki ne uveljavljajo vzdrževanih družinskih članov, ne dosegajo dohodkov iz dejavnosti ali nimajo katastrskega dohodka. V drugem svežnju sledijo še vsi preostali. 

Letos je zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z novim koronavirusom izjemoma predviden še tretji sveženj. Ta naj bi bil za izdajo pripravljen do konca junija, v njem pa bodo informativni izračuni za tiste samostojne podjetnike, ki ugotavljajo davčno osnovo glede na dejanske stroške. 

Družina Dohodnina Slovenija Davčna olajšava za otroka: Kako jo čim bolje izkoristiti

Med tistimi iz prvega paketa, ki so lani plačali preveč dohodnine, je finančna uprava v začetku tega tedna začela vračati preveč plačano dohodnino. Tisti, ki preveč plačane dohodnine še niso dobili vrnjene, jo bodo dobili danes, ko se izteče skrajni rok za vračilo. 

Letos je razlika od prejšnjih let tudi ta, da so bili v prvem svežnju samo tisti zavezanci, ki imajo vračilo dohodnine ali pa so brez vračila oz. doplačila. Tistih z vračilom je bilo 352.650, povprečni znesek vračila pa je 201,83 evra. Za vse skupaj to pomeni 71,18 milijona evrov vračil.

Dohodnina Dohodnina Slovenija Pošte s Fursa se lahko veselite: V povprečju 200 evrov vračila!

Izračuna pa ne pošljejo tistim zavezancem, za katere finančna uprava od izplačevalcev dohodkov ne prejme podatkov o obračunu dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in to najpozneje do 31. julija.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Carnilitta
    Carnilitta 01:12 30.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆︆︆r︆︆e︆︆d︆︆︆︆h︆︆o︆︆t︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m