Slovenija
29898 ogledov

Jelko Kacin o tem, kakšna bo njegova usoda

Jelko Kacin Žurnal24
Vlada je ukinila krizni štab. V prihodnjih dneh bo presojala, ali bodo potrebni dodatni ukrepi.

"Vlada je v celoti prevzela odgovornost za obvladovanje krize, ki jo povzroča epidemija koronavirusa. Vsa ministrstva obvladujejo razmere, zato delovanje kriznega štaba ni več potrebno," je za TV Slovenija pojasnil zdaj že nekdanji uradni govorec kriznega štaba.

Ekipe, ki so sodelovale v kriznem štabu, se bodo v celoti integrirale v že obstoječe organe. Ekipa, ki je tehnično in vsebinsko podpirala delovanje štaba, se bo v celoti integrirala v republiško upravo za zaščito in reševanje. Ekipa dr. Beovićeve se bo v celoti integrirala v ministrstvo za zdravje. "Sam pa s tem trenutkom postajam govorec vlade za obvladovanje in zajezitev krize, ki jo povzročata viru in epidemija covid-19," je pojasnil Kacin.   

Jelko Kacin, Jernej Vrtovec Slovenija Vlada razpustila krizni štab

Ob tem se je zahvalil medijem za obveščanje in državljanom, da so se začeli disciplinirano obnašati. "Ali bo potreben dodaten ukrep ali bo zadoščal poziv, bomo presojali v naslednjih dneh," je odgovoril na vprašanje, ali bo treba poseči po dodatnih ukrepih za zajezitev epidemije. 

Več informacij o tem, kaj je bilo doseženo na ključnih področjih - ureditev na mejah, delovanje bolnišnic, zdravstvenih domov in domov za starejše - bodo predstavili na tiskovni konferenci ob 11. uri. "To so tri ključna področja. Tukaj je bil dosežen velik preskok, tako pri razumevanju kot pri organizaciji dela," je povedal Kacin. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • slovenski95 18:21 26.marec 2020.

    Nepotrebna skrb. Kacin je medtem že postal uradni govorec vlade za področje boja proti korona virusu.

  • hooucoto 16:36 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • cefoofo 13:36 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice