Slovenija
1960 ogledov

Napovedali že nov protest

protest pred DZ zurnal24.si
Stranka Resni.ca za sredo napoveduje nov protest pred državnim zborom. Pozivajo k mirnemu uporu.

Stranka Resni.ca, katere predsednik je Zoran Stevanović, je za prihajajočo sredo napovedala nov shod pred poslopjem državnega zbora v Ljubljani. Protestniki zahtevajo, da se vsi covid ukrepi spremenijo v priporočila in da se razpišejo predčasne volitve. Ob tem pa poudarjajo, da naj bo upor "zelo glasen, vendar miren".  

Spomnimo, v Ljubljani je v sredo potekal protestni shod, ki pa se je proti večeru spremenil v izgrede. V dogodku je bilo poškodovanih sedem policistov in en udeleženec shoda. Policija je morala posredovati s solzivcem, vodnim topom, v nekaterih primerih so morali uporabiti tudi penaste naboje. 

Po podatkih policije se je v sredo v Ljubljani zbralo osem tisoč ljudi, Stevanović pa je prepričan, da ji je bilo več kot 30 tisoč. Na katerih dokazih temelji njegova ocena, lahko preberete v članku Stevanović pojasnil, kako je nastala fotografija z Ličino.

protest pred DZ DAN POZNEJE Slovenija Organizator protesta: Oblast je aktivirala skupino izgrednikov

Olaj: Kdor organizira shode, bo moral prevzeti odgovornost

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je v četrtek napovedal, da bo policija storila vse, da odkrije osebe, ki so zanetile izgrede. Iz policije so sicer že v ćetrtek sporočili, da so na podlagi nekaterih indicev prepoznali organizatorja shoda. 

Vodja sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi (GPU) Tomislav Omejec je povedal, da so bili o shodu seznanjeni prek spremljanja javnih Facebook profilov, kjer so različne skupine pozivale na shod ob 18. uri na Trgu republike. Shod je sprva potekal mirno, a so se razmere spremenile, bolj kot se je ura bližala 20.00. Policija je obravnavala več deset prekrškov in kaznivih dejanj, pridržali so devet oseb. 

kolesarji protest petkovi kolesarji Slovenija Kučan med protestniki, tako sta se odzvala Janša in Hojs

Po dogodku obsodbe nasilja

Večina parlamentarnih strank je nasilje ostro obsodila. Pozvali so k mirni protestom. Predsednik države Borut Pahor je poudaril, da "dialog in protesti ja, nasilje ne".  

Notranji minister Aleš Hojs je obtožil stranki SD in Levica, da so vpleteni v nasilje in proteste povezal z levim fašizmom. Zaradi njegovih izjav sta Marko Koprivc in Matjaž Nemec dala ministru 48 ur, da se opraviči. Minister Hojs se je v soboto odzval tudi na udeležbo Milana Kučana, nekdanjega predsednika države, na petkovih protestih. Napovedal je, da se bo s Kučanom "očitno srečal na sodišču", saj je Kučan kot organizatojra novembrsksih protestove, ki so se prav tako končali z izgredi, navedel prav Hojsa.

Aleš Hojs Slovenija Slovenija Hojs še enkrat o protestih. "Tako so vzklikali fašisti"

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Naklonsky 08:38 20.september 2021.

    Jugo banda prireja fešto ...

  • Solton 18:09 19.september 2021.

    te južnjaki so se začel mešat tja kjer jim ni mesto...nek Zoran Stevanovic z govorno napako, ki je bil odpuščen iz policije zaradi goljufije, mutil tam po kranjski občini, si prisvajal tuje stvari, se druži s kriminalci itd, bi bil ...prikaži večl rad politik??..hahhaa, tak lik lahko voli samo kakšna polpismena jugovina iz naselja Planina-Kranj.

  • Avatar jate
    jate 17:57 19.september 2021.

    Olaj pravi,kdor organizira shode bo moral prevzeti tudi odgovornost...aja a tako...ok potem drži tudi KDOR SILI V CEPLJENJE BO MORAL PLAČAT MILJON E ODŠKODNINE ,kajne Olajček se strinjaš??? si slišal,sm te nekaj uprašala-SE STRINJAŠ????????????

Sorodne novice