Slovenija
24974 ogledov

Šarec: Po enem tednu je že jasno ...

Marjan Šarec Profimedia
Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec se je na vse očitke nove vlade odzval z dolgim zapisom.

Šarec je spomnil, da je poslance pozval, naj ne razpravljajo in čimprej potrdijo Janševo vlado ter da je sklical koordinacijo odhajajoče in prihajajoče vlade, na katero pa ni prišel novi minister za zdravje Tomaž Gantar, ker je imel menda doma poplavo.

Vsaj trikrat na dan smo »poslušali in še poslušamo, kako je naša vlada vse zamudila, česa ni naredila in tako naprej … Mar smo res vse zamudili? Uvedli smo kontrole na meji z Italijo (še vedno so enake, le da so zmanjšali število kontrolnih točk), bili za to kritizirani iz EU, odredili zaprtje šol in vrtcev ter razglasili epidemijo, če omenim tri največje in najtežje odločitve,« je zapisal Šarec.

»V svoji ihti delati drugače, na vsak način pokazati, kako so bolj sposobni od nas, so se zapletli v fiasko z maskami. Minister za obrambo je vsak dan čustveno razlagal, kako so bila skladišča prazna. Seveda so bila, če smo jih razdelili in naročili nove. To se je zdaj tudi izkazalo. Drugi minister se je osebno pogovarjal z voznikom, ki ga ni bilo…Tudi mi bi lahko postali žrtev prevare, a je ekipa zadevo prej preverila,« je zapisal Šarec.

»Nimam se za človeka, ki bi vse vedel in znal, delam tudi napake. Ne nazadnje še nisem trideset let v politiki kot nekateri. A ravno zaradi tega poslušam stroko in ljudi, ki vedo več od mene. Zato bi bilo dobro, če stvari vodi in pred kamero razlaga poveljnik CZ, ki ne bo tekmoval s prejšnjo vlado, temveč zna delati odgovorno. Zato sem tudi upošteval mnenja NIJZ-ja in še koga. Želel sem tudi, da so ljudje informirani in da na novinarskih konferencah ljudi obvešča stroka,« je zapisal Šarec.

»Po enem tednu vidimo, da niso veliki rešitelji, temveč se čedalje bolj zapletajo. Denimo, včeraj so po enem tednu že zamenjali (svojega) direktorja Urada vlade za komuniciranje. Tudi pri maskah dva ministra tekmujeta, kdo bo prej pri tovornjaku, da se bo slikal in objavil. Skratka, kljub krizi je še veliko časa za ukvarjanje z drugimi stvarmi očitno,« je zapisal Šarec in dodal, da so postali žrtve lastne propagande.

Zdaj je vsakemu lahko jasno, zakaj v tako vlado nismo želeli leta 2018 in ne zdaj.

»Ves čas v opoziciji so nas prepričevali, kako so sposobni, da vsak velja vsaj za deset naših in bodo takoj rešili vse. No, izkazalo se je, da imajo veliko težav in glavna obramba je kriviti našo vlado. Ampak gospe in gospodje niso več opozicija, kjer lahko blatiš, zmerjaš, ponižuješ, če pač izbereš tak način. Mi ga nismo. Oni so se odločili, da sestavijo vlado, a ne zaradi virusa, temveč drugih interesov. Zdaj jo imajo, naj delajo,« je zapisal Šarec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 54
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 14:42 21.marec 2020.

    Kaj se nihče ne ukvarja z njim in ni več na naslovnicah, pa se mora sam gor dajati? Je imel leto in pol časa, pa se ni nikoli oglasil, čeprav smo čakali in bi imel takrat veliko za povredati. Pa ...prikaži več ni. Mirno lahko tako ostane. Sam je zakuhal župico, pa naj jo še poje.

  • maresem 13:56 21.marec 2020.

    Ja Marči, kje imaš pa mehanika... a te je pustil na cedilu tudi on?

  • Žvižgač 13:23 21.marec 2020.

    Res pa je, da je z nami nekaj narobe, da je lahko drvoseča sestavljal vlado in da parlament še prestopi Jelinčič in Bratuškova z zasebnima strančicama, ki sta uveljavljala le lastne interese v povezavi z interesi kapitalistične klike. Kako sedaj ...prikaži več drvoseća stoka mu ne pomaga saj tudi od ni imel strateškega premisleka za dlje kot dva prsta pred nosom. Vozili so bga na pišanje kot malo bebo in sedaj bebavo stoka, ker ve da je odpisan za vekomaj.

Sorodne novice