Slovenija
6316 ogledov

Račun za elektriko bo nižji za 20 odstotkov

Električna vtičnica, razdelilec zurnal24.si
Za obdobje od 1. marca do 31. maja bo račun za elektriko nižji.

Vlada je izdala Odlok o začasnem neplačevanju prispevkov za zagotavljanje podpoer proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije za male poslovne odjemalce in gospodinjske odjemalce električne energije. Povprečno gospodinjstvo bo tako plačalo za približno 20 odstotkov nižji račun. 

Za obdobje od 1. marca 2020 do 31. maja 2020 mali poslovni in gospodinjski odjemalci ne bodo plačali prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije.

Odlok je del ukrepov za blaženje socialnih in gospodarskih posledic širjenja virusa SARS-CoV-2 (COVID-19). Odločitev je vlada sprejela na današnji 7. dopisni seji. 

Koronavirus v Italiji Italija Svet Grozljive številke, v enem dnevu 627 mrtvih mobilna bolnišnica Slovenija Graf, iz katerega je takoj jasno, kako resen je položaj

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 05:38 21.marec 2020.

    Bolje išta- nego ništa - Ne se preveč vesleti, kajti bode cenejša SAMO elektrika (energija) , dajatve ostanejo popolnoma ne-sprmenjene.. Poglesjte si specifikacijo računa za lektriko ! 2/3 samo dajatev ; 1/3 pa elektrika sama..

Sorodne novice