Slovenija
819 ogledov

Šarec zamenjal že četrtino vlade

izjava Marjan Šarec Saša Despot izjava predsednika vlade Marjana Šarca, na kateri je sporočil svojo odločitev glede ministra za kulturo Dejana Prešička
V pol leta so se zamenjali že štirje od šestnajstih ministrov vlade Marjana Šarca.

Prvi je z mesta ministra odšel kohezijski minister Marko Bandelli. Odstopil je 13. novembra po pozivu premierja in grožnji z razrešitvijo, med drugim zaradi sporne komunikacije z enim od županskih kandidatov v Komnu. Funkcija mu je prenehala 19. novembra 2018. Na njegovo mesto je državni zbor imenoval Iztoka Puriča. 

Marjan Šarec Oster premier Slovenija Šarec pojasnjuje razloge za Bandellijevo razrešitev

27. januarja je odstop ponudil Dejan Prešiček, minister za kulturo. Zanj so bile usodne obtožbe o šikaniranju zaposlenih na ministrstvu, kar je zanikal, ter očitki o uporabi službenega avtomobila za zasebne namene, kar je priznal. Premier je 28. januarja sprejel njegov odstop, funkcija je Prešičku prenehala 29. januarja. Državni zbor je 8. marca za novega ministra imenoval Zorana Pozniča.

Marjan Šarec Minister odletel Slovenija Šarec: Ne predstavljam si, kako bi sedanja vodilna ekipa lahko delala naprej

Konec februarja, natančneje 26. februarja, je zaradi očitkov glede naročila makete za drugi tir iz časa vlade Mira Cerarja, ko je kot državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo vodil ta projekt odstopil Jure Leben. Očitke je sicer zanikal, a sta se 27. februarja s premierjem odločila, da bo v pregretih razmerah težko nadaljeval delo. Formalno je odstopno izjavo poslal 8. marca. Funkcija mu je prenehala 20. marca 2019. 27. marca je državni zbor za novega ministra imenoval Simona Zajca.

Jure Leben Jure Leben Slovenija Odstopljeni minister Jure Leben izstopil iz SMC

Zadnji od četverice odstopljenih ministrov je Samo Fakin. Fakin je kot minister za zdravje odstopil 8. marca, uradno zaradi zdravstvenega stanja. Funkcija mu je prenehala 20. marca 2019, ko je začasno funkcijo ministra prevzel kar premier Marjan Šarec. Na njegovo mesto je 27. marca stopil Aleš Šabeder.

Samo Fakin Po odstopu Slovenija Samo Fakin zaradi zdravja odstopil z mesta ministra za zdravje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • stanislav37 19:45 27.marec 2019.

    https://www.academia.edu/38524200/God_Creator_of_Genesis_is_Female_.pdf

  • alfagirl 18:41 27.marec 2019.

    Šarec je v pol leta naredil samo to, da je občutno povečal plače v javnem sektorju, ostalo so pa le drobtinice. Sedaj bi rad spremenil pokojninsko zakonodajo. Kdor ima pogoje za pokojnino in dela dlje se mu po sedanji zakonodaji ...prikaži več poveča odmerni odstotek za vsako leto dela štiri odstotke , po novi zakonodaji pa naj bi se mu povečal odmerni odstotek samo za dva odstotka. Tako bi on po koalicijski pogodbi zvišal pokojnine.