Slovenija
474 ogledov

Takšno kazen sodišče izreklo nekdanjim policistom

policija policijsko vozilo marica Ljubljana Nama Slovenska cesta Profimedia
Sodišče je izreklo sodbo v zadevi afera Koprivnikar.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je končalo sojenje nekdanjim sindikalistom Sindikata policistov Slovenije, ki jim tožilstvo kot kaznivo očita, da so novembra 2015 organizirali prometno kontrolo takratnega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja. Četverica je dobila pogojne kazni, kot je predlagalo tožilstvo. 

Vojku Marguču, Mihi Sakaču, Zoranu Petroviću in Denisu Kadiriću so sodili zaradi dogajanja novembra 2015. Takrat naj bi z namenom diskreditirati takratnega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja organizirali policijsko kontrolo. Člani Sindikata policistov Slovenije so tedaj stavkali, potekala so pogajanja z vladno stranjo, sindikalisti so računali, da če bodo Koprivnikarja zalotili voziti pod vplivom alkohola, bi tako poslabšali njegovo kredibilnost vladnega pogajalca.

Boris Koprivnikar Policisti z zlorabo pooblastil nad ministra Slovenija Policisti so se dogovorili, da bodo ministra ustavili in ga poskušali ujeti pijanega

A zagovorniki obdolženih so minuli teden v zaključnih besedah ugotavljali, da očitki o kaznivih dejanjih ne pijejo vode.

Tožilstvo je namreč umaknilo obtožnico zoper škofjeloška policista, ki sta dogovorjeno prometno kontrolo izvedla, z utemeljitvijo, da ker Koprivnikarju s tem ni nastala nobena škoda, to ne izpolnjuje definicije kaznivega dejanja. In če torej sama prometna kontrola ni bila kazniva, kako je lahko kaznivo nagovarjanje ali dogovarjanje o tem, so izpostavljali zagovorniki. Zato so zahtevali oprostitev obdolženih. Ti so sicer že leta 2016 zaradi tega izgubili službo v policiji, a je Sakaču s tožbo na delovnem sodišču uspelo to razveljaviti.

Policist URADNO Slovenija Uradno: Pet policistov dobilo izredno odpoved

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice