Slovenija
12315 ogledov

To je nova zaposlitev nekdanjega ministra

Dejan Prešiček Saša Despot
Nekdanji minister za kulturoDejan Prešiček si je našel novo službo.

Po tem ko je odstopil z mesta ministra za kulturo, je Dejan Prešiček že našel novo službo. Ni se vrnil na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer je pred tem poučeval. Kot je povedal za Delo, se je zaposlil pri stranki SD, kjer je zaposlen za določen čas za poln delovni čas. Na vprašanje, kakšne so njegove zadolžitve, je za omenjeni časnik pojasnil, da pomaga pri organizacijskih zadevah in da je odgovoren za vsebinske stvari. 

Honorarno dela tudi še na konservatoriju, kjer ima še eno učenko. Na podlagi pogodbe o zaposlitvi za dopolnilno delo pa dela tudi na Akademiji za glasbo. Tam njegova delovna obveznost znaša osem ur na teden. 

Nekdanji minister je podal odstopno izjavo po tem, ko so nanj leteli očitki o mobingu in zlorabi položaja. Nekateri zaposleni na ministrstvu so mu očitali, da je dopuščal in aktivno izvajal mobing nad zaposlenimi, posledica tega naj bi bila tudi smrt enega od zaposlenih. 

V SD so odločitev o usodi svojega ministra takrat prepustili Šarcu, ki je odstop sprejel. 

Dejan Prešiček Prešiček odhaja Slovenija Minister Dejan Prešiček odhaja? Dejan Prešiček Tarča Slovenija Nerodni odgovor ministra: "Ne trpinčim brez razloga" ministrstvo za kulturo Šarec hoče pojasnila Slovenija Šarec Prešička poziva k razjasnitvi razmer na ministrstvu za kulturo
Komentarjev 10
  • joze95 15:15 14.marec 2019.

    Tako socialno čuteče res nisem še srečal na desnici, Janša jih pošlje na cesto, Ljudmila pozabi, Tonin jih popolnoma pozabi, saj res Peterle jih je zbrisal. SD in Levica pa poskrbijo za vsakogar, tako da jim lahko igra tudi v ...prikaži več Parlamentu. To boste politiki vseh barv morali priznati, da je sociala na levici bolj strpna, in na desnici prav krvoločna. Čakam na odzive pohlevnih jagenčkov!!!!

  • Polhar 15:05 14.marec 2019.

    Dokler bomo prašičkom filali korita z našim švicem in žulji, tako dolgo se bojo drenjali okoli njega.

  • Lavdan 14:21 14.marec 2019.

    Pustite pujska, on si bo vedno našel korito, če ne se bodo pa drugi malo stisnili.

Sorodne novice