Šport
5886 ogledov

Vujović napovedal, kaj se bo zgodilo ... in zadel v polno!

veselin vujović
Krovna evropska rokometna zveza je izrekla kazen selektorju slovenske rokometne reprezentance.

Pristojni organ Evropske rokometne zveze (EHF) je Veselina Vujovića kaznoval s 5000 evri denarne kazen. Selektorja slovenske reprezentance in trenerja RK Koper je kazen doletela zaradi izjav, ki jih je na račun evropskih sodnikov izrekel v pogovoru za špansko Marco.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Vujović: Šport "Sodniki smrdijo po alkoholu, zastopajo pa le svoje interese"

Vujović je za španski mediji spregovoril po tem, ko mu je evropska zveza izrekla tri tekme prepovedi vodenja njegovega kluba na evropskih tekmah. Še preden je povedal nekaj krepkih na račun sodnikov, je napovedal, da ga bo dolg jezik drago stal. Njegove napovedi so se uresničile.

 "Vem, da me bodo spet kaznovali, ko bodo slišali moje izjave, a se ne obremenjujem. Sem ponosen in neustrašen človek. Zavedam se mojega temperamenta, vedno bom neposreden, nikoli se ne bom nikomur prilizoval," se je pred nekaj tedni jezil eden najboljših rokometnih trenerjev na svetu.

veselin vujović Hlajenje Šport EHF kaznovala Veselina Vujovića

"Ko včasih storijo napako, skočim do njih, večkrat pa se je že zgodilo, da sem nato zavohal alkohol. To opažanje sem že hotel zapisati v zapisnik, a so mi predsednik in delegat priporočili, naj tega ne storim. Zakaj? Ker bi kaznovali klub in ne sodnike. Enkrat te pokradejo, drugič te mirijo, tretjič pa škandalozno sodijo v tvojo korist. Zdajšnji sodniki živijo od rokometa, gledajo pa le na svoje interese," je za Marco še izjavil Vujović.

Arbitražni organ evropske zveze je v poročilu zapisal, da Vujovićeve izjave postavljajo pod vprašaj in mečejo senco dvoma na integriteto, nepristranskost in dostojanstvo evropskih delivcev pravice.

Prav tako mu očitajo, da njegove obtožbe temeljijo na osebni in subjektivni presoji, kar ima lahko za posledico negativne učinke na kredibilnost tega športa.

Veselin Vujović EP 2018 Grožnja Šport Vujotu prekipelo: "Razmišljam o prekinitvi pogodbe"

Organ je zato sprejel sklep, da so izjave v nasprotju s športnimi vrednotami ter principi spoštovanja in fair playa, zato je Vujovića potrebno sankcionirati.

Dodali so še, da je spoštljiv in športen odnos do sodnikov eno poglavitnih načel, ki ga morajo spoštovati vsi, ne glede na čas, kraj in sredstvo komunikacije.

Vujović ima za pritožbo na voljo sedem dni.

Veselin Vujović Ostro nad EHF Šport Lapajne: Če bi imeli čisto vest, bi Vujovića kaznovali
Komentarjev 1
  • matermila 13:22 16.maj 2018.

    Tudi v športu se dogajajo iste svinjarije,kot v Sloveniji.Nedolžnega obsodijo in kaznujejo,krivce pa ščitijo.Lepo,ni kaj.

Sorodne novice