Šport
3414 ogledov

Habib z davljenjem rešil naslov, prebil varnostnike ter ponovno skočil iz kletke

Habib Nurmagomedov Profimedia
Eden največjih borcev na svetu je obranil naslov v lahki kategoriji.

Habib Nurmagomedov jo ponovno dokazal, da je v UFC svetu preprosto nepremagljiv. Dagestanec je ponovno zmagoslavno zapustil kletko ter podaljšal svoj niz nepremagljivosti. Najnovejša žrtev je bila Američan Dustin Poirier. Habib je tako vpisal 12. zaporedno UFC zmago, potem ko je z "giljotino" dve minuti pred koncem tretje runde dokončal zelo zahtevnega nasprotnika.

Dagestanec je tako ponovno dokazal svojo kvaliteto ter tokrat tudi izjemno spoštovanje do svojega nasprotnika, saj je bil po dvoboju poln hvale na račun svojega tekmeca, obenem pa se izkazal še z eno veliko potezo:

"Vem, da se Dustin ukvarja s humanitrnim delom, tako da bom majico, katero trenutno nosim, postavil na dražbo ter mu poslal ves zbrani denar za njegovo humanitarno organizacijo. V UFC-ju se vse vrti okoli spoštovanja. Cenim vso spoštovanje, katero sem dobil tekom najave najine borbe, to je prava stvar, ne pa provokacije s strani tistega drugega (Conorja McGregorja). To resnično cenim."

conor mcgregor UFC na nogah Šport "McGregor bi moral v zapor!" Habib Nurmagomedov  conor mcgregor Odgovor Šport "McGregor me je rotil, naj ga ne ubijem."

Skoraj enoletna pavza ni pustila velike sledi na Dagestancu, ki je dominiral večji del borbe, kljub temu da je tudi zelo dobri Američan imel svoje trenutke ter priložnost, da obrne situacijo sebi v prid. To bi mu skoraj uspelo prav s Habibovim največjim orožjem, rokoborbo na parterju, toda veliki Dagestanec se je uspel rešiti tudi iz te situacije.

Habib je nato nekoliko kasneje z davljenjem uspel borbo zaključiti, takoj po koncu pa je ponovno skočil iz kletke, toda tokrat se ni spustil v pretep z ekipo nasprotnika, temveč se je odpravil poveseliti s svojo ekipo.

habib nurmagomedov Video Šport Habib se je ponovno boril z medvedom Boj z medvedom Video Šport Habibov oče organiziral otroške boje z medvedi, zver nevarno grizla po otroku
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice