Šport > Kolesarstvo
287 ogledov

Pogi z naslednjim pomembnim korakom v karieri

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar ostaja zvest.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar je sodelovanje z ekipo UAE Team Emirates podaljšal do leta 2027. Novico o podaljšanju sodelovanja z dobitnikom bronaste medalje na olimpijski cestni preizkušnji je na spletni strani objavilo kolesarsko moštvo s sedežem v Združenih arabskih emiratih.

Danes 22-letni Pogačar se je ekipi UAE Team Emirates pridružil leta 2019 in od takrat zmagal na 29 profesionalnih dirkah, med drugim je lani in letos dobil Tour de France ter letos tudi spomenik Liege-Bastogne-Liege.

Slovenec je že po osvojitvi bronaste olimpijske medalje napovedal, da odhaja v ZAE, kjer mu je Matar Suhail Al Jabuni Al Daheri, predsednik oddelka Emirates, čestital za doseženo, obenem pa je s slovenskim zvezdnikom, ki je imel že pred tem sklenjeno sodelovanje do konca leta 2026, to še dodatno podaljšal. Po dveh zmagah na Touru je znesek na pogodbi verjetno še nekoliko višji.

"Veseli smo, da bo Tadej tudi v prihodnjih letih z nami. Tadej pomembno prispeva k temu, da ljudje tu v ZAE drugače razmišljajo in gledajo na kolesarstvo. Zelo smo ponosni nanj in na vse, kar je ekipa dosegla," so zapisali pri ekipi.

"Zelo sem vesel, da sem lahko z ekipo še podaljšal sodelovanje in bom ostal tu v prihodnjih letih. Tu se počutim kot doma, smo kot nekakšna velika družina. Ta ekipa mi ustreza. Veliko srečo imam, ker tu nisem našel le sotekmovalcev, ampak tudi prijatelje. Veselim se prihodnjih let in tega, kar prinašajo. Upam, da nam bodo prinesla še več uspehov in da bo veliko ljudi zaradi nas začelo kolesariti," je ob podpisu dejal kolesar s Klanca pri Komendi.

Tako dolgotrajne pogodbe so sicer v kolesarstvu izjemno redke. Trend se v zadnjih sezonah sicer nekoliko spreminja.

Primož Roglič Reakcija Šport Pogi pospremil uspeh Rogle, Urška mu jo je sicer malce zagodla Tadej Pogačar Junak Šport Pogačarju je to uspelo kot prvemu v zgodovini Tadej Pogačar Od samostojnosti Šport Kolesarstvo osmi šport z olimpijsko kolajno na POI Tadej Pogačar Za las Šport Kolajna za Slovenijo, odločal tudi fotofiniš!

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.