Šport > Kolesarstvo
12775 ogledov

Thomas: Dirkal sem proti odličnim kolesarjem, Pogačar pa je ...

Geraint Thomas Profimedia
V dolgi karieri ni naletel na boljšega.

Na dan, ko je praznoval svoj 38. rojstni dan, je Geraint Thomas v 20. etapi Gira v cilj prišel slabi dve minuti za Tadejem Pogačarjem in tako ohranil tretje mesto v skupni razvrstitvi dirke po Italiji. S tem je postal najstarejši kolesar z uvrstitvijo na stopničke Gira. Svoj rekord je popravil za eno leto, lani je bil namreč skupno drugi, za 14 sekund je takrat zaostal za Primožem Rogličem. Tokrat njegov zaostanek za Pogačarjem znaša več kot 10 minut.

"V karieri sem dirkal proti številnim odličnim kolesarjam, a je Pogačar najboljši med njimi. Je tako raznovrsten in agresiven, to po mu uspeva tudi skozi celo leto. Ni tako kot pri meni, ko sem dober le nekaj mesecev v letu. Noro je, kako je nadarjen," je po prihodu v cilj 20. etape dejal Valižan, zmagovalec Toura leta 2018.

"Danes pa se res počutim star 38 let," je po naporni etapi sicer izjavil Thomas. Kasneje je še dodal: "Vsi vseskozi omenjajo moja leta. To traja že nekaj časa in nikoli nisem razumel, zakaj je to tako pomembno. Ampak zdaj ... 38 je kar precej za profesionalnega kolesarja, kajne?"

Thomas Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kar se tiče celotne dirke, smo vsa ekipa in jaz kolesarili dobro, na koncu nisem mogel narediti še kaj več, da bi lahko prehitel Danija. Odlično je kolesaril," je za konec dejal Thomas, ki je za svojim nekdanjim moštvenim kolegom Danielom Martinezom, zdaj sicer kolesarjem ekipe Bora-hansgrohe, zaostal za 28 sekund.

Kolumbijec si je kot drugouvrščeni na Giru 'pridelal' kar 9 minut in 56 sekund zaostanka za Pogačarjem. To je najvišja prednost zmagovalca po letu 1965, ko je Vittorio Adorni za 11:26 ugnal Itala Ziliolija.

Komentarjev 3
  • Ender3 21:08 26.maj 2024.

    Imamo legende, nekatere žal pokojne. Jure Robič je zmagoval transameriški maraton, smrtno ponesrečil pa blizu svojega doma..Spominjam se njegovih nočnih dirk, ko je kolesaril v pol snu..Nepredstavljivi napori, nepozabne zmage. Slovenci smo šampioni v tem vzdržljivostnem športu.

  • Kmodri_ 16:16 26.maj 2024.

    Dokler bo mlad bo šlo. Kasneje bo odsluženi konj z bogastvom!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:52 26.maj 2024.

    Pogačar je res "norec". Da bi mu življenjska forma še dolgo držala.

Sorodne novice