Šport > Kolesarstvo
470 ogledov

Trikratni svetovni prvak bo sklenil kariero: Zdaj je pravi čas

peter sagan Epa
Peter Sagan bo po koncu tega leta zaključil kariero v cestnem kolesarstvu.

Slovak Peter Sagan je sporočil, da se bo z letom 2023 iztekla njegova športna pot v cestnem kolesarstvu, pri tem pa dodal, da si želi na olimpijskih igrah v Parizu nastopiti v gorskem kolesarstvu.

"Rad bi povedal, da je prišel ta trenutek. Odločil sem se, da bom le še letos nastopal na dirkah svetovne serije, nato pa se bom začel z gorskim kolesom pripravljati za kros na olimpijskih igrah," je na novinarski konferenci dirke po San Juanu dejal Sagan, ki je prav včeraj dopolnil 33 let.

Kolesar moštva TotalEnergies je profesionalno pot začel leta 2011, na njej pa je zabeležil kar 121 zmag, slavil je tudi na diki po Flandriji, Pariz-Roubaixu, kar trikrat zaporedoma pa je v letih 2015-2017 postal svetovni prvak. Na Tour de Francu je osvojil sedem zelenih majic, gre za rekord na najprestižnejši etapni dirki na svetu.

Peter Sagan | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vedno sem govoril, da si želim kariero zaključiti na gorskem kolesu, saj sem jo na njem tudi začel. Na koncu športne poti bom počel nekaj, kar me resnično veseli. Rad bi preživel več časa s sinom Marlonom in videl življenje še z drugih kotov, ne samo kot kolesar. Nikoli nisem sanjal o tem, da bi se profesionalno ukvarjal s kolesarstvom do 40. ali pa 50. leta. Mislim, da je zdaj pravi čas. To, da bom zadnjič nastopil na olimpijskih igrah v Parizu, bo zelo lepo," je še dodal izjemni slovaški sprinter.

Ta v letu 2024 ne izključuje tudi nekaj nastopov na cesti, a ne na dirkah svetovne serije: "Morda bo še kakšen nastop za slovaško reprezentanco in ekipo TotalEnergies.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice