Šport
9289 ogledov

Boleč konec za enega največjih: legendarni "Pajek" nokavtiran

Anderson Silva UFC Reševalni pas/Twitter
V noči na nedeljo se je s porazom poslovil eden najboljših borcev mešanih borilnih veščin vseh časov.

Ljubitelji mešanih borilnih veščin so dolgo lahko občudovali mojstrovine Andersona Silve. "Pajek" iz São Paula je bil vrsto let vladar srednjetežke kategorije v UFC, s svojim fluidnim stilom in hitrimi nogami je tekmece spravljal v obup.

Najboljši časi so seveda že za Silvo, ki danes šteje 45 let. V noči na nedeljo se je v Las Vegasu na dogodku UFC Vegas 12 pomeril z Jamajčanom Uriahom Hallom.

Nad predsednika Šport UFC prvak s šokantnim zapisom: "Naj Alah zmaliči obraz temu izmečku"

Slednji je devet let mlajši od Silve in v precej boljši formi, kar se je pokazalo v oktagonu. Hall je legendarnega Brazilca porazil s tehničnim nokavtom v drugi minuti četrte runde, ko je tekmeca zadel z desnico. S tem je končal njegovo bogato kariero.

"Rad te imam. Žal mi je ... Ti si eden največjih vseh časov," je po dvoboju Silvi dejal zmagovalec in na ta način pokazal občudovanje fantastične kariere Brazilca, ta je trajala kar 25 let.

Silva je bil rekordnih 2.457 dni (2006-2013) prvak srednje kategorije UFC, zabeležil je rekordnih 16 zaporednih zmag in postavil tudi mejnik po številu nokavtov, zbral jih je enajst.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice