Šport > Košarka
915 ogledov

Dragulj slovenske košarke MVP kroga lige Aba!

Gregor Glas Mornar/MEDIA Pro
Slovenski reprezentant Gregor Glas je postal MVP 19. kroga lige Aba.

Slovenski košarkar Gregor Glas je najkoristnejši igralec (MVP) 19. kroga lige Aba! V dresu črnogorskega Mornarja je na tekmi proti skopskemu MZT zbral 26 točk, sedem skokov, tri podaje in eno ukradeno žogo.

Enaindvajsetletni Krčan, ki je sezono začel v Partizanu, zdaj pa kot posojen igralec Cedevite Olimpije nastopa za Mornar, je imel statistični indeks 31.

Višjega v tem krogu je imel le Đorđe Gagić iz Borca (33), vendar je njegova ekipa izgubila tekmo proti Partizanu, medtem ko je Mornar tudi po zaslugi predstave Glasa, ki je bil lani na širšem seznamu Slovenije za evropsko prvenstvo, a mu je nastop preprečila poškodba, premagal MZT.

Mladi Slovenec letos naravno blesti v dresu Mornarja, potem ko je pred kratkim zapustil sloviti Partizan, pri katerem ni dobil priložnosti, kot bi si jo zaslužil. Podpisal je pogodbo s Cedevito olimpijo, ki pa ga je do konca sezone posodila črnogorskem Mornarju.

To je bila še njegova peta tekma v ligi Aba za ekipo iz Bara, zadnje tri pa je končal kot najboljši strelec svoje ekipe, kar dve pa kot najboljši strelec tekme. Med drugim se je pomeril tudi že s svojim bivšim klubom Partizanom ter bil najboljši strelec tekme z 20 točkami.

Da so črno-beli naredili veliko napako, ko mu niso ponudili priložnosti, kaže tudi dejstvo, da v dresu Mornarja v ligi Aba povprečno dosega kar 17 točk, 4 skoke in 2,6 asistenc na tekmo ter je konstantno najboljši igralec svoje ekipe.

A dobre predstave Glasa niso nobene presenečenje, saj gre za pravega dragulja slovenske košarke. Pred prihodom k Partizanu je namreč kljub komaj 20 letom za Dynamic povprečno dosegal 18,1 točk in 4,2 skoka na tekmo v zelo močnem srbskem prvenstvu.

Gregor Glas Mladi up Šport Pri 12-ih še treniral nogomet, pri 17-ih že v reprezentanci proti NBA igralcem

Gre sicer za produkt zelo uspešne košarkarske šole iz Krškega (katera je v zadnjem času proizvedla tudi enega najboljših igralcev novomeške Krke Leona Stergarja), ki je pred odhodom v Srbijo na članskem nivoju branil še barve Sixt Primorske.

Glas je sicer za slovensko reprezentanco debitiral že pri vsega 17 letih, s čimer je postal najmlajši košarkar, ki je kdaj oblekel članski dres naše izbrane vrste. S slovensko reprezentanco do 20 let pa je osvojil tudi prvo mesto na evropskem prvenstvu, ki je v obliki challengerja potekalo v Grčiji, obenem pa je bil proglašen še za MVP-ja turnirja.

Gregor Glas Video Šport Mladi slovenski as zablestel, a tokrat ne na parketu

Košarka danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 06:48 14.februar 2023.

    Če je tako dober,zakaj je potem posojen?!!!

Sorodne novice