Šport > Košarka
1063 ogledov

Jokić spet neustavljiv, derbi "mesta angelov" pod vprašajem

Nikola Jokić Denver Nuggets LA Clippers Epa
V konferenčnem polfinalu Zahoda je serija med Denverjem in LA Clippers poravnana na 3:3.

Denver Nuggets, brez Vlatka Čančarja v postavi, so na šesti tekmi serije premagali Los Angeles Clippers (111:98) in tako ostali v igri za nastop v konferenčnem finalu, kamor so se že uvrstili Los Angeles Lakers.

Šesto srečanje med tekmecema iz Kolorada in Kalifornije se je odvilo po podobnem scenariju kot peto. Favorizirani Clippers so v prvem polčasu prišli do visoke prednosti, na glavni odmor so odšli s 16 točkami naskoka. 

Na začetku tretje četrtine pa se je, tako kot pred dvema dnevoma, začel preporod Denverja. Do konca četrtine so Nikola Jokić in soigralci praktično izničili zaostanek, v zadnjem delu igre pa z dobro obrambo in natančnimi meti prešli v vodstvo in tekmo na koncu zanesljivo dobili.

LA Lakers : Houston Rockets NBA končnica Šport NBA velikan po desetih letih znova v konferenčnem finalu

Jokić je bil najboljši na parketu, zbral je 34 točk, 14 skokov in sedem asistenc. Svoje je dodal tudi Jamal Murray z 21 točkami ter po petimi skoki in podajami. Za LA je bil najbolj učinkovit Paul George s 33 točkami, Kawhi Leonard je prispeval 25 točk in osem skokov.

Clippers so tako še naprej ena redkih franšiz, ki še nikoli ni prišla do konferenčnega finala. Potem, ko so vsi pričakovali neizbežen spopad obeh ekip iz "mesta angelov", pa so varovanci Doca Riversa zdaj izpustili že dve zaključni žogi.

Nuggets so se po zaostanku s 3:1 v zmagah vrnili že v letošnji seriji prvega kroga proti Utah Jazz in nato postali 12. moštvo v zgodovini lige, ki se je uvrstilo naprej na tovrsten način.

V finalu Vzhoda, ki se bo začel v noči na sredo po srednjeevropskem času, se bodo Miami Heat z Goranom Dragićem pomerili z Boston Celtics.

marcus morris Spet udaril Šport Dončićev krvnik še naprej dela kraval: "On je pi*ka!"

NBA, izid:

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 111:98 (26:34, 21:29, 30:16, 34:19)  /3:3/
Jokić 34 (14 sk, 7 as), Murray 21, Harris 16; George 33, Leonard 25 (8 sk), Williams 14.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice