Šport > Košarka
407 ogledov

NBA velikan po desetih letih znova v konferenčnem finalu

LA Lakers : Houston Rockets Epa
LeBron James je Los Angeles Lakers popeljal v konferenčni finale.

Košarkarji moštva Los Angeles Lakers so prvič po desetletju spet finalisti zahodne konference severnoameriške lige NBA. Ponoči so v "koronskem mehurčku" v Orlandu premagali Houston Rockets kar s 119:96 in serijo dobili s 4:1 v zmagah. Vnovič je blestel zvezdnik LeBron James, ki je dosegel 29 točk in 11 skokov.

Lakers so odlično igrali predvsem v prvi (35:20) in tretji četrtini (33:18). Pred zadnjim delom je bilo pri 26 točkah naskoka (95:69) jasno, da je dvoboj odločen. Pri Los Angelesu je kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število točk, Anthony Davis pa je ob 13 točkah izstopal tudi z 11 skoki. In prav skoki so bili element, ki so prevesili tehtnico na stran ekipe iz Kalifornije, ki je ta segment dobila s 50:31.

Pri Houstonu je skoraj tretjino vseh košev (30) dosegel James Harden. Drugi zvezdnik Houstona Russell Westbrook je tokrat tekmo končal pri zanj skromnih 10 točkah. Slabo je prenesel tudi poraz in se sprl z enim od gledalcev, ameriški ESPN pa pri tem poroča, da je bil to brat košarkarja Lakersov Rajona Ronda. Varnostniki so Williama Ronda pospremili iz dvorane. S tem je bil v dvorani še en gledalec manj, saj v Orlandu na tekmah sicer ni gledalcev, nekaterim gostom pa je ogled tekem vendarle dovoljen.

Russell Westbrook | Avtor: Epa Epa

A pozornost je vseeno veljala tekmi in uspehu Los Angelesa po dolgem desetletju. Žal je bil dvoboj veliko manj dramatičen od pričakovanj, za zmagovalce pa šteje le dejstvo, da so korak bližje končnemu cilju. "Prav zato, da jih pripeljem nazaj med najboljše, sem želel biti del te ekipe. Tega smo vajeni. Zame je čast, da nosim vijolično-zlati dres in skupaj skušamo le nadaljevati našo bogato dediščino," je po tekmi povedal James, ki se je Los Angelesu pridružil leta 2018, potem ko je zapustil Cleveland.

Pri tem James ve o čem govori. V konferenčnem finalu bo igral že enajstič v karieri in devetič v zadnjih desetih letih. Kar šestkrat mu je to uspelo s Clevelandom, štirikrat z Miamijem in zdaj z Lakers.

V finalu zahoda bodo Los Angeles Lakers igrali z boljšim iz dvoboja med mestnimi tekmeci Los Angeles Clippers in Denver Nuggets. Druga ekipa iz Los Angelesa pa vodi s 3:2 v zmagah. V finalu vzhoda se bosta merila Miami Heat z Goranom Dragićem in Boston Celtic.

marcus morris Spet udaril Šport Dončićev krvnik še naprej dela kraval: "On je pi*ka!"
* Izid:
- zahod, polfinale:
Houston Rockets - Los Angeles Lakers    96:119
(LA Lakers so se s 4:1 v zmagah uvrstili v finale zahodne konference)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice