Šport > Košarka
547 ogledov

Najboljša ekipa rednega dela tvega vse

Giannis Antetokounmpo Epa
Milwaukee Bucks se na vse načine trudijo prepričati najboljšega igralca na svetu, da bi po naslednji sezoni ostal zvest ekipi iz Wisconsina, zato so zelo dejavni tudi v letošnjem prestopnem roku

NBA ekipa Milwaukee Bucks že nekaj sezon naravnost blesti v rednem delu, kjer je imela zadnji dve sezoni tudi najboljše razmerje zmag in porazov, a potem popolnoma zataji v končnici. Le vprašanje časa je torej, kdaj se bo prvi zvezdnik ekipe ter najboljši igralec lige zadnjih let, Giannis Antetokounmpo, sprijaznil, da Bucks preprosto niso sposobni uresničiti njegovih šampionskih ambicij.

Izjemnemu Grku namreč že po naslednji sezoni poteče pogodba, tako da je moral Milwaukee resno stopiti v akcijo v poizkusu, da svojega zvezdnika prepriča, da ostane. Bucks so bili tako od samega začetka prestopnega roka zelo aktivni in so v Milwaukee uspeli pripeljali dva košarkarska zvezdnika, za katera menijo, da bi lahko pomagala Giannisu poseči na sam košarkarski prestol.

V Milwaukeeju se bosta "Grškemu čudaku" namreč pridružila Jrue Holiday, ki se bo na sever ZDA preselil iz ekipe New Orleans Hornets, ter Bogdan Bogdanović, ki zapušča ekipo Sacramento Kings. Ali pa bosta dva nova zvezdnika ter možnost maksimalno visoke pogodbe dovolj, da Giannis ostane v Milwaukeeju, pa bo znano po prihodnji sezoni. Vsekakor bo dosti odvisno tudi od uspešnosti ekipe.

Bucks so se sicer morali pošteno izprsiti, da so v svoje gnezdo pripeljali Holidaya, saj so v zameno za 30-letnega organizatorja igre v New Orleans poslali Erica Bledsoea, Georga Hilla ter kar tri izbore prvega kroga na naboru. V zameno pa so dobili enega najboljših obrambnih košarkarjev lige (enkrat izbran v prvo in enkrat v drugo obrambno peterko lige), ki je v lanski sezoni povprečno dosegal 19,1 točke, 4,8 skokov, 6,7 asistenc ter 1,6 ukradenih žog na tekmo.

Najboljši ekipi rednega dela pa naj bi se pridružil tudi srbski ostrostrelec Bogdan Bogdanović, ki bo najprej podpisal podaljšanje pogodbe s Sacramento Kings, ki ga bodo nato skupaj z Justinom Jamesom poslali v Milwaukee v zameno za Ersana Ilyasovo, Dontea DiVincenza ter D. J. Wilsona. Bogdanović je sicer v zadnji sezoni povprečno dosegal 15,1 točk, 3,4 skoke in 3,4 asistence na tekmo.

Bucks definitivno igrajo na vse ali nič. Da ponudijo kar tri izbore prvega kroga za zgolj enega igralca je resnično pogumno, a če jim s tem uspe prepričati Giannisa, da ostane, so zmagovalci tega prestopnega roka. Če pa so ravnokar zapravili kar tri izbore v prvem krogu in Grk vseeno gre, pa prihodnost za Bucks ne izgleda niti malo svetla...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice