Šport > Košarka
38234 ogledov

NBA veteran, moštveni kolega mnogih zvezdnikov, udaril: "Le Luka je ..."

Luka Dončić in JJ Redick Profimedia
J. J. Redick je v svojem podcastu razkril, da Luka ni le eden najboljših košarkarjev na svetu, temveč je tudi najbolj "skuliran" in preprost košarkar, s katerim je delil slačilnico.

Košarkar NBA ekipe Dallas Mavericks J. J. Redick slovi po dveh stvareh. Po svojem odličnem metu za tri točke ter enem izmed najboljših košarkarskih podcastov, v katerih gosti vedno zanimive goste ter se dotakne najbolj perečih košarkarskih tem.

Med finalno NBA serijo je tako posnel nov del svoje oddaje The Old Man & the Three, v kateri je slovenskim ljubiteljem košarke bil zagotovo najbolj zanimiv del, ko se je dotaknil zvezdniškega obnašanja številnih nekdanjih soigralcev, izmed katerih po svoji preprostosti in nezahtevnosti izstopa ravno naš Luka Dončić.

Tokratni gost je sicer bil nekdanji MVP finala ter trikratni prvak lige Andre Iguodala, ki je zadnjo sezono in pol igral z našim Goranom Dragićem pri Miamiju, pred tem pa je šest let delil slačilnico z enim najboljših košarkarjev tega tisočletja Stephenom Curryjem.

Redick je tako imel priložnost z Iguodalo načeti temo, če Stepha, ki je osvojil skorajda vse, kar se je osvojiti dalo, moti, da kljub kar trem šampionskim prstanom nima niti enega naziva MVP-ja finala, saj je ta nagrada šla v roke Iguodale in dvakrat Kevina Duranta.

"Igi" je po konkretnem premisleku zatrdil, da Curryja to ne moti, saj je zelo malo stvari, ki bi ga resnično motile, saj se (z izjemo na igrišču) ne obnaša kot superzvezdnik. Da ima vsak superzvezdnik neke svoje posebne lastnosti in želja, le pri Stephu temu ni tako. Slednji se nikoli ne razjezi, nima kakšnih posebnih potreb, je le eden izmed igralcev.

Andre Iguodala in Stephen Curry | Avtor: Epa Epa

Tu pa se je v celotno zgodbo vključil Redick, ki je tekom svoje 15-letne kariere zamenjal šest različnih ekip ter igral z mnogimi največjimi zvezdniki lige. Resda je član Maverickov zgolj štiri mesece, a je že prepričan, da je edini izmed sedanjih ali bivših soigralcev, ki je enak Stephu Curryju, le naš Luka Dončić.

"Edini, izmed vseh igralcev, s katerimi sem igral, ki je na Stephovem nivoju, da je zgolj eden izmed nas in da ne išče nobene posebne obravnave, je Luka Dončić. Luka je poseben. On je pravi. Kar se tiče košarke, je super poseben. Toda kot človek je izjemen," je eno izmed najbolj zanimivih tem nedavnega podcasta zaključil Redick.

Komentarjev 2
  • Fucky 11:42 24.julij 2021.

    Luka je lepo vzgojen fant. Vsaka čast tudi staršem (verjetno mami!).

  • Thomas_Tracy 10:10 24.julij 2021.

    Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice