Šport > Košarka
624 ogledov

Prvi izbor NBA nabora se vrača na kolidž

John Wall Epa
Nekdanji prvi izbor na naboru ter košarkaš Washingtona, John Wall, se vrača za šolske klopi.

Po težki poškodbi ahilove tetive, katero je doživel, ko mu je doma v hiši spodrsnilo, se je John Wall odločil, da iz neugodne situacije izvleče najboljše možno. Ker bo s košarkarskih igrišč odsoten od 11 do 15 mesecev, se je odločil, da zaključi svoje šolanje.

Izjemni organizator igre Washington Wizardsov bo namreč podvržen novi operaciji, zaradi katere se bo na igrišča vrnil šele leta 2020. Tako se mu je nepričakovano ponudila priložnost, da zaključi šolanje na svojem nekdanjem kolidžu.

David Stern (levo) bo redni del lige NBA končno pripeljal tudi v Evropo. (Foto: nabor nba Šport Washington je izbral Walla

Wall je namreč na znamenitem "košarkarskem" kolidžu Kentuckyju preživel le dve leti, preden so ga kot prvi izbor na naboru leta 2010 izbrali Čarovniki iz Washingtona. Košarkarski zvezdnik se bo tako lahko vrnil ter zaključil tudi tretjo leto kolidža. Njegova pridobljena izobrazba bi tako bila nekje na nivoju višje šole v Sloveniji.

Izjemni 5-kratni udeleženec tekme vseh zvezd je sicer leta 2017 podpisal novo pogodbo z Wizardsi, po kateri bo med leti 2019 ter 2023 zaslužil kar 170 milijonov dolarjev, na igrišča pa naj bi se po prvih ugibanjih vrnil nekje v prvi polovici leta 2020.

john wall NBA Šport Washington "pričaral" 170 milijonov za zvezdnika John Wall ne igra bejzbol Ups! Šport Wall "obvlada" bejzbol kot Mariah Carey
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice