Šport > Košarka
463 ogledov

Rekordni zneski ob pogodbi Jokića, toliko bo zaslužil

Nikola Jokić, Grant Williams Profimedia
Dvakratni najkoristnejši igralec lige je podaljšal sodelovanje z Denverjem.

Srbski košarkar Nikola Jokić bo še naprej ostal zvest franšizi iz ameriške zvezne države Kolorado. Jokić se je z Denver Nuggets dogovoril za petletno podaljšanje sodelovanja za rekordno pogodbo v vrednosti 264 milijonov dolarjev, nekateri mediji poročajo celo o 270 milijonov vrednem sodelovanju. Gre za najvišja pogodbo v zgodovini severnoameriške lige NBA.

Sedemindvajsetletni košarkarski as iz Somborja je bil sicer drugo sezono po vrsti izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela sezone lige NBA.

Po informacijah Denver Post ta poteza ni bila nepričakovana, potem ko je Jokić, ki ga je Denver leta 2014 izbral šele v drugem krogu nabora, nakazal, da ga selitev v drugi klub ne zanima. Če bo ponudba na mizi, je namreč že pred časom dejal, "seveda jo bom sprejel, ker mi je res všeč organizacija, res so mi všeč ljudje, ki tukaj delajo."

Dodal je, da je v "res dobrih odnosih z vsemi, od lastnika do menedžerja za opremo."

Jokić je v rednem delu sezone lige NBA dosegal v povprečju 27,1 točke, 13,8 skoka in 7,9 podaje na tekmo. Srb je postal prvi igralec v zgodovini z najmanj 2000 točkami, 1000 skoki in 500 podajami v eni sezoni.

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Z Denver Nuggets je bil po rednem delu sezone šesti, a sta bila na primer celotno sezono poškodovana ključna soigralca Jamal Murray in Michael Porter Jr. Nuggets so nato v končnici izpadli že v prvem krogu, s 4:1 v zmagah je bil boljši kasnejši prvak Golden State Warriors.

Center Jokić je sicer postal petnajsti igralec NBA z več kot eno nagrado MVP in trinajsti, ki jo je dobil v dveh zaporednih sezonah.

Kot član srbske košarkarske reprezentance je leta 2016 v Riu de Janeiru osvojil srebro. Srbi so takrat v finalu izgubili proti ekipi ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice