Šport
5441 ogledov

MMA borec zrušil Furyja, na koncu sporna odločitev

Tyson Fury Profimedia
Fury slavil v spektaklu, čeprav se je nepričakovano znašel na tleh.

Tyson Fury, aktualni svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBC, se je v Riadu v Savdski Arabiji pomeril s kamerunskim MMA borcem Francisom Ngannoujem. Britanec je bil pred spektaklom, ki so si ga ogledali tudi številni šprtni zvezdniki, med njimi je izstopal Cristiano Ronaldo, velik favorit, saj so za dvoboj veljala boksarska pravila.

"Greva v šolo," je tik pred začetkom obračuna tekmecu samozavestno dejal Fury. Kljub vsemu pa se vse skupaj ni odvijalo po načrtih Britanca. Ta se je v tretji rundi celo znašel na tleh po udarcu nasprotnika.

Na koncu je zmaga vseeno pripadla Furyju. Eden izmed sodnikov jo je sicer pripisal Kameruncu (95:94), dva pa sta več točk namenila Britancu (96:93 in 95:94). 

Številni ljubitelji so prepričani, da si Kamerunec ni zaslužil poraza in da so ga sodniki oškodovali.

Dvoboj si je ogledal tudi svetovni prvak po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO Oleksandr Usyk. Ukrajinec ni mogel skriti začudenja, ko se je Fury znašel na tleh.

Tudi Ngannou je bil prepričan, da si je zaslužil zmago, vseeno pa bo lahko odšel domov zadovoljen. Z dvobojem proti Furyju je namreč zaslužil 10 milijonov ameriških dolarjev, na zadnji MMA borbi je na primer prijel 'le' 600 tisočakov.

Britanec je za tokratni dvoboj 'pokasiral' kar 60 milijonov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 06:36 30.oktober 2023.

    A v tvojo, ko si tako pameten!?

  • Ender3 20:35 29.oktober 2023.

    Cigana Furya spraviti na tla ni mačji kašelj..Morda bo šel počasi tudi sam v šolo...

Sorodne novice