Šport > Moto športi
906 ogledov

Velik korak: eden največjih športnikov na svetu za božič v domači oskrbi

Šport: Velik korak: eden največjih športnikov na svetu za božič v domači oskrbi - Alex Zanardi
Alex Zanardi bo praznike preživel v domači oskrbi.

Nekdanji dirkač in paraolimpijec Alex Zanardi, ki se je lani hudo poškodoval v nesreči z ročnim kolesom, bo med božičnimi in novoletnimi prazniki nekaj tednov preživel v domačem okolju, poročata agenciji dpa in AFP. Italijanski športnik sicer zaradi posledic padca in poškodb glave že leto dni okreva v bolnišnici.

Novico o tem, da bo Zanardi za nekaj časa bolnišnično oskrbo lahko zamenjal za domače okolje, je v pogovoru za nemško avtomobilsko podjetje BMW, Zanardi je sicer ambasador te avtomobilske znamke, razkrila njegova žena Daniela Zanardi.

alex zanardi | Avtor: EPA EPA

"To je velik korak. Dolgo smo čakali na to, da lahko Alex za nekaj časa zapusti bolnišnico in je doma," je dejala Daniela. Kljub temu pa bo okrevanje in zdravljenje še naprej potekalo pretežno v bolnišnici pod strokovnim nadzorom. "Sodelujemo s terapevti, tudi med bivanjem doma bomo z Alexom izvajali telesne, nevrološke in logopedske vaje," je pojasnila njegova žena.

"Rehabilitacija je dolgotrajen proces, napredujemo z majhnimi koraki. Včasih moramo narediti tudi kakšnega nazaj, da bi lahko spet napredovali. A Alex je res velik borec," je okrevanje opisala Daniela Zanardi.

Zdaj 55-letni nekdanji dirkač formule 1 in ameriške serije cart ter pozneje odlični paraolimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija lani, v bolnišnici je moral zaradi hudih poškodb glave prestati več operacij. Ob koncu leta so ga z intenzivnega oddelka premestili v bolnišnico v Padovi.

Alex Zanardi | Avtor: Profimedia Profimedia

Zanardi je v športnem svetu znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Leta 2001 je na dirki serije cart na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog.

Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

Alex Zanardi | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice