Šport
537 ogledov

Najboljši Slovenec izpušča Melbourne zaradi covida-19

Aljaž Bedene Epa
Bedene po prebolelem covidu izpušča tudi OP Avstralije.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bo izpustil prvi grand slam sezone 2022 v Melbournu, je povedal za Teniško zvezo Slovenije (TS) na njihovem Facebook profilu. Dvaintridesetletnik že dobre tri mesece ni odigral dvoboja na turneji ATP, a je po težavah po prebolelem covidu-19 prepričan, da ima v sebi še nekaj let vrhunskega tenisa.

Dvaintridesetletni Ljubljančan je v pogovoru za Facebook stran zveze v sklopu projekta Teniško aktivni razkril, kaj se je z njim dogajalo v zadnjih mesecih, ko vse od konca julija, ko je izpadel v prvem krogu turnirja v Umagu, ni nastopal na najvišji ravni.

"Počutim se boljše. Po prebolelem covidu-19 sem bil slabši, ni bilo energije. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem se vrnil nazaj. Zdaj smo se odločili, da prekinemo sezono in zamrznemo ranking, ker sem izgubil kar nekaj točk," je uvodoma dejal Ljubljančan.

Ob povratku bo imel tako status dlje časa bolnega ali poškodovanega igralca, zaradi česar bi lahko nastopil v glavnem delu žreba na OP Avstralije, a ga v Melbournu ne bo.

Aljaž Bedene | Avtor: Epa Epa

"Poskušal sem se vrniti. Bil sem na igrišču, poskušal sem trenirati, ampak ni bilo lahko. Videli smo, da je lažje malce počakati. Da se telo vrne v prvotno stanje. Sezona je končana, začel bom naslednje leto. Ne vem še, kdaj, vem pa, da bom Avstralijo izpustil," je dejal Bedene, ki ima zdaj več časa tudi za opravljanje poklica nogometnega agenta, z bratom Andražom sta namreč ustanovila zastopniško agencijo.

Vendar ima pred novimi izzivi v nogometu, v katerem želi delovati po koncu zdajšnje kariere, še precej načrtov v tenisu. "Moram priznati, da še vedno uživam v tenisu. To je tista lahka stvar, priti nazaj. Motivacijo imam. Vem, da še vedno lahko igram dober tenis. Kljub temu, da dolgo nisem igral, sem takoj začutil žogo. Res je, da starejši kot si, težje je priti nazaj, ampak sem pripravljen delati na polno. Vem, da lahko igram na vrhunski ravni. Zavedam pa se, da ne bo lahko," je še dodal trenutno 110. igralec lestvice ATP.

 

Komentarjev 1
  • Elizabeth_Perez 16:41 26.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice