Šport > Nogomet
2560 ogledov

Atlético čestital "Slovaku" Janu Oblaku!

Jan Oblak Profimedia
Slovenija ali Slovaška? Podobni imeni, podobni zastavi. Očitno za nekatere kar preveč.

V sredo so v nogometnem svetu obeležili Mednarodni dan vratarjev. Eden najboljših čuvajev mreže na svetu prihaja iz Škofje Loke, sliši pa na ime Jan Oblak.

Slovenski reprezentant je že več let član madridskega Atlética, pri katerih uživa kulten status. Oblak je splošno priznan kot eden od elitnih na svojem položaju in to vedno znova upravičuje.

Betis La Liga Šport Oblak poskrbel za točko, Real zdaj tik za Atléticom

A pri Atléticu kljub vsem njegovim zaslugam očitno še vedno ne vedo dovolj dobro, od kje Oblak prihaja. Na družbenih omrežjih so ga namreč, za nekaj minut, razglasili za Slovaka.

"Vesel Mednarodni dan vratarjev!" so zapisali pri Atléticu. Ob fotografiji svojih štirih vratarjev prve ekipe: poleg Oblaka so tu še Hrvat Ivo Grbić, Argentinec Pablo Vercellone in Španec Miguel San Román; so objavili zastavico njihove (domnevne) domovine. Slovencu so pritaknili slovaški simbol.

Atlético Madrid Jan Oblak Slovak | Avtor: PrtSc PrtSc

Ronald Koeman Video Šport Modrić dražil Piquéja, trener Barcelone izgubil živce pred kamero

Napaka je bila kmalu odpravljena, saj so sledilci Atléticovih kanalov opozorili nanjo. A slab okus je, vsaj v ustih slovenskih pristašev Atlética, ostal. 

Madridski rdeče-beli še vedno vodijo na lestvici La Lige, a imajo pred mestnim tekmecem Realom le še eno, pred Barcelono pa dve točki naskoka.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice