Šport > Nogomet
309 ogledov

Valencii grozili, Cala zavrača obtožbe o rasizmu

Mouctar Diakhaby Cádiz Valencia Epa
Vodstvo španskega prvenstva je prav tako v današnji izjavi za javnost zapisalo, da obsoja vsakršno vrsto rasizma.

Španski nogometni klub Valencia se je postavil v bran francoskemu branilcu Mouctarju Diakhabyju, ki je bil na zadnji tekmi 29. kola španske La Lige deležen rasističnih opazk, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dodali so še, da so se na igrišče vrnili zgolj zaradi morebitnih sankcij klubu, v kolikor tekme ne bi odigrali do konca.

Nogometaši Valencie so na današnjem treningu s posebnim sporočilom oziroma protestom stopili na stran svojega nogometaša, ki naj bi ga na tekmi proti Cádizu v nedeljo rasistično užalil Juan Cala.

Glavni sodnik obračuna David Medié Jiménez je v poročilu po tekmi zapisal, da mu je 24-letni branilec Valencie dejal, da ga je Cala užalil z rasističnimi zbadljivkami. Sam pa s sodniško ekipo tega ni slišal. Diakhabyju in Cali je zaradi prerekanja in nešportnega vedenja pred tem pokazal tudi rumeni karton, kasneje pa so nogometaši Valencie protestno zapustili zelenico.

Mouctar Diakhaby La Liga Šport Tekma prekinjena zaradi rasizma

V današnji izjavi za javnost je Valencia zapisala, da je sodnik klubu sporočil, da jih lahko doleti kazen, če se ne bodo vrnili na zelenico in dvoboj odigrali do konca. "Danes, jutri, vedno, ustavite rasizem. Borili se bomo do bridkega konca, da razjasnimo, kaj se je zgodilo. Zaščitili bomo igralca in uničili rasizem," so ob tem zapisali. Dodali so, da klub igralcev ni silil v nadaljevanje obračuna, ki je bil za okoli 20 minut prekinjen po 29 minutah.

"Igralci so se za to odločili sami, saj je nad njimi visel meč kazni," so še dodali iz vrst "netopirjev". Diakhabyja je trener Valencie Javi Gracia po incidentu zamenjal, ob polčasu pa je v slačilnici ostal tudi domači nogometaš Cala.

"V slačilnici so nam dejali, da bomo kaznovani, če se ne vrnemo na igrišče. Pogovorili smo se tudi z Diakhabyjem. Dejal je, da ne more več igrati, a razumel, da moramo tekmo odigrati do konca in se izogniti kazni," je dejal trener moštva Javi Gracia. Kapetan Valencie José Luis Gayà je španskim medijem po tekmi dejal, da so klubu grozili, da bi lahko bili kaznovani s porazom za zeleno mizo ter dodatnimi sankcijami. Cádiz je obračun dobil (2:1).

Pri Cádizu so se prav tako odzvali in zaščitili svojega nogometaša. Verjamejo mu, da ni izrekel rasističnih žaljivk. Cala je po zapisih AFP danes po dopoldanskem treningu Cádiza španskim medijem dejal, da bo za torek sklical tiskovno konferenco in razložil dogajanje na zelenici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice