Šport > Nogomet
1020 ogledov

"Če bi šlo za Mourinha, bi dobil prepoved 25 tekem!"

Klopp
Nemec je v trenutku evforije pozabil na nogometne predpise.

Angleška nogometna zveza (FA) je začela s kazenskim postopkom proti strategu Liverpoola, Jürgenu Klopp, zaradi Nemčevega obnašanja tekom derbija proti Evertonu, ko je sredi tekme stekel na igrišče.

Redsi so na nevsakdanji način z golom Divocka Origija v 96. minuti premagali mestnega rivala, Klopp pa je v trenutku norosti pozabil na nogometna pravila ter stekel na igrišče, kjer se je v evforiji vrgel v objem vratarja Alissona Beckerja, ki je bil poleg Origija glavni junak tekme, saj je zbral nekaj izjemnih obramb.

Klopp se je za svoje obnašanje po tekmi sicer takoj opravičil, kar pa ni bilo dovolj, da bi prepričal FA, ki je že začela z kazenskim postopkom.

"Rad bi se opravičil, saj nisem želel pokazati nespoštovanja do nasprotnika. Enostavno se nisem mogel kontrolirati," se je opravičil Nemec ter dodal: "Nisem imel namena steči na igrišče. Ko sem se zaustavil, pa sem bil že pred Alissonom."

V bran svojemu kolegu je stopil tudi Evertonov trener Marco Silva, ki ni videl ničesar spornega s strani Nemca: "Nisem videl, kako je reagiral po zadetku, toda če bi mi dosegli takšen zadetek, bi verjetno sam storil isto. Tu ni bilo nespoštovanja do nasprotnika."

Klopp pa ni naletel zgolj na podporo, saj je med drugimi njegovo obnašanje obsodil eden izmed najbolj znanih nogometnih analitikov ter nekdanji nogometaš Arsenala, Paul Merson, ki je Kloppovo potezo pokomentiral z besedami: "Če bi šlo za Mourinha, bi prejel prepoved 25 tekem."

Komentarjev 1
  • tomislav 12:57 05.december 2018.

    Sredi tekme v 96. minuti? Nisem vedel, da se fuzbal igra 192 minut. Ali ta pisec članka sploh ve, kaj je to nogomet? Ste klasa pri žurnalu, vsa čast.

Sorodne novice