Šport > Nogomet
6761 ogledov

Klopp ostro nad zvezdnika Reala: "Brezobziren in surov!"

jurgen klopp EPA
Trener Liverpoola je odvrgel rokavice in obračunal z branilcem kraljevega kluba.

Praviloma nasmejanemu Jürgenu Kloppu, ki sedmo silo pogosto zabava z raznimi anekdotami in prigodami, tokrat ni bilo do smeha, ko je tema pogovora nanesla na najodmevnejši incident finala lanske sezone lige prvakov.

ramos salah Ni odpustil Šport Salah odgovoril Ramosu: "Tega nisem rekel!"

Dobra dva meseca potem, ko je Liverpool v finalu v Kijevu izgubil proti Real Madridu (1:3), je trener angleškega velikana prekinil molk o Sergiu Ramosu in ga neposredno obtožil, da je na surov način poškodoval njegovega prvega zvezdnika Mohameda Salaha.

ramos salah | Avtor: Epa Epa

Nad kontroverznega branilca madridskega Reala se je po tekmi vsul plaz kritik, ker naj bi z agresivno potezo močno pripomogel k poškodbi rame, zaradi katere je bil nekaj časa pod vprašajem celo Salahov nastop na svetovnem prvenstvu.

Za nameček naj bi Ramos s komolcem namerno udaril vratarja Lorisa Kariusa in mu prizadejal pretres možganov, kar naj bi botrovalo napakam v drugem polčasu finalnega spektakla.

Španski branilec je vse obtožbe kategorično zanikal.

sergio ramos mohamed salah Ramos vs. Salah Šport Novi posnetki razkrivajo drugačno sliko

Dva meseca kasneje je podrobneje o incidentu spregovoril tudi Klopp, ki je na Ramosov račun izrekel kar nekaj krepkih besed. "Če si pogledate posnetke in niste pristaš Real Madrida, potem se vam bo zdelo brezobzirno in surovo," je novinarjem zaupal Nemec.

"Na svetovnem prvenstvu so sodniki prevzeli nadzor nad velikimi tekmami. V takšnih situacijah bi moral nekdo bolje reagirati. Če bomo imeli VAR, potem bo potrebno takšne primere pregledati še enkrat. Ne zato, da bi sodnik pokazal rdeči karton, temveč tudi zato, da se vprašamo 'kaj je to?' To je brezobzirno. Nisem prepričan, če bomo še kdaj priča čemu takšnemu. Komolec v vratarja, rokoborski prekršek nad napadalcem, nato zmaga. To je zgodba finalne tekme," je dodal Klopp.

Sergio Ramos Odgovor Šport Ramos o obtožbah o namerni poškodbi Salaha

Nemškega stratega je še bolj razjezilo dogajanje po tekmi, ko Ramos ni hotel prevzeti odgovornosti. "Ramos je rekel marsikaj, kar mi ni bilo všeč. Kot človek nisem pristaš takšnih reakcij. Obnašal se je, češ, kaj hočejo, tako pač je. To je normalno. Ne, ni normalno. Ramos ima kar nekaj takšnih primerov. Lani je bil kriv za rdeči karton Juana Cuadrada, vendar o tem nihče ne govori več. V svetu je postalo sprejemljivo, da se za zmago poslužuješ vsakršnega orožja. Verjetno pričakujejo, da bom jaz storil enako, vendar nisem tak. Nisem. Igramo agresivno, a v skladu s pravili. V nasprotnem primeru si običajno kaznovan. A v tem primeru se to ni zgodilo. Sodnik bi moral biti bolj pogumen in prevzeti nadzor. Zdaj bodo rekli, da sem slab poraženec, da se pritožujem. Ni res," je zatrdil Klopp.

sergio ramos loris karius Karius Šport Ramos odgovarja vsem, ki ga krivijo še za poškodbo Kariusa
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice