Šport > Nogomet
856 ogledov

Chelsea našel luknjo v zakonu, kljub prepovedi zahteva 4 dni nakupov!

Mateo Kovačić
Kljub temu, da ima londonski Chelsea prepoved kupovanja igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih, je odvetnikom Modrih uspelo, da so realizirali nakup najdražjega Hrvata vseh časov.

Fifa je zaradi nespoštovanja pravil pri nakupih mladoletnih nogometašev kaznovala londonski Chelsea s prepovedjo kupovanja novih nogometašev v naslednjih dveh prestopnih rokih. Toda pri Modrih so našli luknjo v zakonu, katero naj bi jim omogočila Premierliga, da lahko štiri dni vendarle še kupujejo nove igralce.

Chelsea je namreč s strani Fife prejel kazen, da v naslednjih dveh uradnih prestopnih rokih ne sme registrirati novih nogometašev, kar pomeni, da od 1.7.2019 do 31.6.2020 Modri ne smejo kupovati novih igralcev. Toda zaradi luknje v zakonu in pravil Premierlige so pred 1.7.2019 štirje dnevi sive cone, katere želi Chelsea izkoristiti.

Chelsea | Avtor: Profimedia Profimedia

Angleži so namreč pred minulo sezono spremenili pravila in koledar prestopnega roka, ki po novem traja zgolj do prvega kola prvenstva, medtem ko v ostalih ligah traja do 31. avgusta. Zaradi tega so tudi prestavili začetek prestopnega roka, ki se je s 1. julija prestavil na 27. junij.

Ker je Fifa v svoji kazni zahtevala prepoved, ki traja v času globalnega prestopnega roka, Chelsea zahteva, da ima na voljo štiri dni za nakup novih okrepitev.

Mateo Kovačić | Avtor: Profimedia Profimedia

Po poročanju španske Marce naj bi se Chelsea tako že dogovoril z Real Madridom za odkup Matea Kovačića, ki je prejšnjo sezono kot posojen nogometaš že branil barve Bluesa. Pri nakupu Kovačića naj bi se pri Chelseaju prav tako sklicevali, da so ga dejansko registrirali že lani ter da ne gre za nov nakup, torej prepoved v nobenem primeru ne bi smela veljati. Real naj bi za Kovačića, ki je imel v Londonu za seboj zelo povprečno sezono, zahteval kar 50 milijonov evrov.

Španski časnik še poroča, da naj bi bil dogovor že sprejet, kljub temu da se je veliko poročalo o Kovačićevi vrnitvi v Italijo, kjer naj bi bila za njegove usluge zainteresirana oba milanska velikana.

S tem prestopom bo Kovačić postal tudi najdražji hrvaški nogometaš vseh časov in bo prehitel Luko Modrića, za katerega je Real Madrid leta 2012 Tottenhamu odštel 35 milijonov evrov.

Komentarjev 1
  • marialorca 05:46 28.junij 2019.

    *** Chelsea je namreč s strani Fife prejel kazen, da v naslednjih dveh uradnih prestopnih rokih ne sme registrirati novih nogometašev, kar pomeni, da od 1.7.2019 do 31.6.2020 Modri ne smejo kupovati novih igralcev. *** Če so zares sprejeli takšen ...prikaži večn sklep, je tako ali tako neveljaven zaradi dolžine roka.

Sorodne novice