Šport > Nogomet
453 ogledov

Član svetovnih prvakov padel na dopinškem testu

Papu Gomez Profimedia
Gomez suspendiran zaradi dopinga.

Argentinski reprezentant in svetovni prvak Alejandro Papu Gomez je bil pozitiven na dopinškem testu. V italijanskem nogometnem klubu AC Monza so potrdili, da so seznanjeni z odločitvijo španske antidopinške komisije in da je Gomez suspendiran za dve leti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Gomezu so v dopinškem vzorcu iz oktobra 2022, ko je še igral za Sevillo, odkrili prekoračeno vrednost terburalina. Nekateri mediji v zvezi s tem pišejo, da je nogometaš pil sok za izkašljevanje, ki vsebuje to prepovedano snov in so ga uporabljali njegovi otroci, a se pred tem ni pogovoril s klubskim zdravnikom.

Gomez je bil član argentinske nogometne reprezentance, ki je konec lanskega leta v Katarju osvojila naslov svetovnih prvakov.

Papu Gomez | Avtor: Profimedia Profimedia

Letos je bil edini iz zmagovalne ekipe, ki ga selektor ni vnovič vpoklical v reprezentanco. Zamenjal je tudi klubsko sredino, saj je po dveh letih in pol zapustil Andaluzijo in Sevillo ter se pred tedni preselil v Lombardijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice