Šport > Nogomet
135 ogledov

David Luiz in Arturo Vidal do ene najprestižnejših lovorik na svetu

Copa Libertadores Profimedia
Flamengu tretjič pokal Libertadores.

Nogometaši brazilskega Flamenga so zmagovalci 63. pokala Libertadores. V finalu najbolj prestižnega južnoameriškega klubskega tekmovanja so v ekvadorskem Guayaquilu z 1:0 ugnali prav tako brazilsko zasedbo Athletico Paranaense.

Brazilski klubi so sicer dobili zadnja štiri finala v tem tekmovanju. Po vrsti so slavili Flamengo (2019), Palmeiras (2020, 2021) in v soboto zvečer po slovenskem času še enkrat Flamengo.

Copa Libertadores | Avtor: Profimedia Profimedia

Za ekipo iz Ria de Janeira je to tretji naslov, slavila je še leta 1981. S tem se je po številu lovorik v pokalu Libertadores izenačila z najboljšimi brazilskimi predstavniki. Po tri naslove imajo tudi Sao Paulo, Palmeiras, Santos in Gremio.

Na vrhu večne lestvice sta še naprej argentinska Independiente s sedmimi ter Boca Juniors s šestimi naslovi, s petimi sledi urugvajski Penarol.

Athletico Paranaense je drugič nastopil v finalu pokala Libertadores, tudi leta 2005 se je pomeril z brazilsko ekipo. Takrat je še po dveh tekmah s skupnim izidom 5:1 slavil Sao Paulo.

Copa Libertadores | Avtor: Profimedia Profimedia

Edini zadetek za zasedbo Dorivala Juniora je v soboto dosegel Gabriel Barbosa, nekdanji nogometaš Interja, ki pa se v Evropi nikakor ni znašel (v štirih letih je zbral vsega 10 nastopov in en zadetek). Ta je v finalu zadel že lani, a s tem ni preprečil druge zaporedne zmage Palmeirasa.

Za Athletico, ki ga s klopi vodi sloviti Luis Felipe Scolari, se je vse podrlo ob koncu prvega polčasa, ko je drugi rumeni karton v 44. minugi prejel Pedro Henrique, štiri minute kasneje pa je v sodnikovem dodatku gol zabil "Gabigol".

V drugem polčasu se rezultat ni več spremenil, potem ko je Flamengo z igralcem več le še nadzoroval dogajanje na zelenici v drugem največjem ekvadorskem mestu.

Copa Libertadores | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipo Flamenga sicer sestavlja kar nekaj v Evropi odlično poznanih nogometašev. Poleg omenjenega "Gabigola" so se s pokalom Libertadores okitili še dolgoletni vratar Valencie Diego Alves, legendarni Diego (Porto, Werder Bremen, Juventus,Wolfsburg, Atletico Madrid...), bivša nogometaša Chelseaja Filipe Luis in David Luiz ter Arturo Vidal, ki se je po petnajstih letih igranja v Evropi poleti vrnil na domači kontinent.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice